Κυριάκος Μητσοτάκης vs Αλέξης Τσίπρας στο TikTok, μία cringe μάχη

Ποιος είναι ο boomer θείος που θα κάτσει με τη νεολαία και ποιον να προτιμήσεις να ακολουθήσεις;

Βρισκόμαστε εν μέσω της εκλογικής διαδικασίας και τους μήνες που προηγήθηκαν, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων επιστράτευσαν όλα τα υπάρχοντα μέσα, προκειμένου να κερδίσουν τους ψηφοφόρους: Debate, συνεντεύξεις παντού, ακόμη και σε influencers και φυσικά social media, μεταξύ άλλων. Το "όπλο" που ωστόσο, είδαμε να χρησιμοποιούν κατά κόρον ως δίοδο επικοινωνίας με τη νεολαία για τις Εκλογές 2023 είναι το TikTokΚυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους καθημερινά, με στόχο να γίνουν ο πιο viral λογαριασμός στην αγαπημένη πλατφόρμα της Gen-Z.

Οι μέχρι πρότινος Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατηρούν εδώ και καιρό τα δικά τους προφίλ και η αλήθεια είναι πως σε αυτά θα βρεις εξαιρετικά "boomer" διαμαντάκια.

Δεν ξέρουμε αν θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις πού θα ρίξεις την ψήφο σου σήμερα, αλλά σίγουρα αυτό είναι το beef που δεν ήξερες πως χρειαζόσουν στη ζωή σου.

Spoiler Alert: Ακούγονται οι λέξεις/φράσεις "Αυτοί είμαστε", "κομματόσκυλο", "μπρό-εδρε", "haul" και πολλά, μα πολλά λογοπαίγνια.

@atsipras Πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, σε ένα μόνο βήμα. #ΧάουΤου #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ ♬ πρωτότυπος ήχος - Αλέξης Τσίπρας


Η ετυμηγορία

Όπως είναι προφανές από τα παραπάνω βίντεο, και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επενδύουν στο χιούμορ για να γίνουν πιο οικείοι και συμπαθείς και σε ένα βαθμό το επιτυγχάνουν. Το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζει κάπως πιο οργανωμένο και "επαγγελματικό", του Αλέξη Τσίπρα κάπως πιο πρόχειρο, ερασιτεχνικό ή έστω αυθόρμητο, ενώ φροντίζει να κριτικάρει κάπου στο ενδιάμεσο τον πολιτικό του αντίπαλο εκτοξεύοντας ευθείες βολές.

Στο δίλημμα ποιον από τους δύο προτιμήσεις να ακολουθήσεις, θα σου προτείναμε κανέναν. Η πολιτική δεν έχει πλάκα ή τουλάχιστον θα πρέπει να υπερβούν πολύ περισσότερο και οι δύο, εαυτούς, για να θελήσουμε να τους ακολουθήσουμε με κίνητρο περισσότερο από αυτό που προκύπτει από τη μέθοδο της κλειδαρότρυπας. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος