Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

Οι τρεις βασικές προϋποθέσεις που έθεσε για να "γυρίσει σελίδα" η Αθήνα.

Γράφει: Esquire Editors 28 Δεκεμβρίου 2023

Τον όρκο να υπηρετήσει έντιμα και ευσυνείδητα την πόλη και τους πολίτες της Αθήνας έδωσε πρίν λίγο, ο Χάρης Δούκας και η νέα Δημοτική Αρχή από τη δημοτική αγορά Κυψέλης όπου έγινε η τελετή ορκωμοσίας τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Χώρο που συμβολίζει ότι ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές "εκεί που γράφεται καθημερινά η ιστορία και η ζωή των ανθρώπων" , όπως τόνισε ο νέος δήμαρχος, ενώ εμπεριέχει και την σπουδαιότητα της κοινωνίας των πολιτών καθώς αυτό το ιστορικό κτίριο του μεσοπολέμου που σήμερα είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολιτισμού "κατάφερε να διασωθεί χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων της Κυψέλης".

Ο Χάρης Δούκας από την κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και πλήθος αυτοδιοικητικών, ζήτησε ενότητα και συνεργασία για να ανταποκριθεί η νέα Δημοτική Αρχή στην εμπιστοσύνη των πολιτών με "κοινωνική ενσυναίσθηση και αποτελεσματικότητα".

Επίσης έθεσε τρεις βασικές προϋποθέσεις για να "γυρίσει σελίδα" η Αθήνα οι οποίες στηρίζονται στη διαμόρφωση μιας καθαρής και περιβαλλοντικά φιλικής πόλης, σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης με αναθέσεις σε καθένα σύμβουλο μιας ευθύνης "όλες οι δράσεις του δήμου έχουν ονοματεπώνυμο" και στην καθιέρωση μιας νέας σχέσης του δήμου με τον πολίτη που θα διέπεται από την αρχή "καμία απόφαση ερήμην του".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media

Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.

Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους

Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

O Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden

Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)

Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.

Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα