Ο Παύλος Γερουλάνος είναι χαμογελαστός. Έχουμε συναντηθεί λίγη ώρα νωρίτερα όπου μπαίνοντας στο στούντιο χαιρέτησε όσους βρίσκονταν στο χώρο δια χειραψίας και είχε μία απαίτηση. "Είμαι ο Παύλος", είπε χαρακτηριστικά. Θέλει ο κόσμος να τον φωνάζει με το όνομά του. Η βόλτα, όμως, μαζί του στο κέντρο της πόλης όπου θα διεκδικήσει τη δημαρχία στις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάθε 30 μέτρα είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε μιας και περαστικοί που τον αναγνωρίζουν θέλουν να έχουν μία κουβέντα μαζί του. Άλλοι τον ενημερώνουν για τα προβλήματα της περιοχής, άλλοι του εύχονται καλή επιτυχία, μία γυναίκα που μπαίνει τυχαία στο κάδρο του Γιάννη Μπουρνιά την ώρα που προσπαθεί να τον απαθανατίσει ρωτά αν μπορεί να έχει τη φωτογραφία. Ο υποψήφιος δήμαρχος ζητά ο ίδιος το e-mail της για να της στείλει τη φωτογραφία από τον προσωπικό του λογαριασμό, χαιρετώντας τη φιλικά. Είναι προσηνής και φαίνεται να απολαμβάνει τέτοιες συζητήσεις με πολίτες. "Θέλουμε να φτιάξουμε το πρόγραμμά μας με βάση τα θέλω του κόσμου, το τι ακούμε στο δρόμο. Θέλω να μαζέψουμε τη γνώση που υπάρχει ανάμεσά μας και να την αξιολογήσουμε κατάλληλα", λέει χαρακτηριστικά.

Η μεγαλύτερή σας κόρη, όταν τελειώσει το σχολείο κι αν όλα έχουν πάει καλά για εσάς, θα βρίσκεται στην πόλη όπου ο πατέρας της θα είναι δήμαρχος. Θα θέλατε να σπουδάσει στην Αθήνα ή θα προτιμούσατε να πάει στο εξωτερικό; 

Θέλω να σπουδάσει όπου επιθυμεί η ίδια. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι τι θα γίνει όταν τελειώσει τις σπουδές της. Θέλω να δω μια Αθήνα που θα καταφέρει να πείσει την κόρη μου ότι εδώ είναι ο τόπος όπου μπορεί να κάνει πράξη τα όνειρά της, αλλιώς θα τη χάσω. Και ένας από τους λόγους που μπήκα σε αυτή τη μάχη είναι για να βοηθήσω να γίνει η Αθήνα ένας τόπος που θα κρατά τα παιδιά μας.

 

*Ολόκληρη η συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στο Esquire που κυκλοφορεί στα περίπτερα.