Άβολες φωτογραφίες από τη σύνοδο Donald Trump - Kim Jong-un

Δώδεκα εικόνες, χίλιες λέξεις.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 28 Φεβρουαρίου 2019

Σε φιάσκο κατέληξε η σύνοδος κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας με τις συνομιλίες του Donald Trump και το Kim Jong-un για το θέμα της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου να καταλήγουν σε αδιέξοδο και τον πρώτο να αποχωρεί άρον – άρον από το Ανόι του Βιετνάμ.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, για την ξαφνική διακοπή των διαπραγματεύσεων το μερίδιο ευθύνης βαραίνει τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, που έθεσε επί τάπητος το θέμα της άρσης των κυρώσεων.

Κι αν ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για τη ζεστή σχέση που διατηρεί με τον Jong-un, εμείς πάλι θα την χαρακτηρίζαμε άβολη αν κρίνουμε από τα ακόλουθα στιγμιότυπα της συνάντησής τους.

Άβολες φωτογραφίες από τη σύνοδο Donald Trump - Kim Jong-un
Ο Donald Trump και ο Kim Jong-un κατά την είσοδο τους στο ξενοδοχείο Sofitel Legend Metropole στο Ανόι του Βιετνάμ στις 27 Φεβρουαρίου 2019.
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Πριν από τη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με το CNN, ο Trump λέγεται ότι είπε στον Jong-un ότι είναι ένα ισορροπημένο πλουσιόπαιδο και ότι έχει γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που είχαν μεγαλώσει σε πλούσιες και ισχυρές οικογένειες και ήταν προβληματικοί, ωστόσο ο Kim δεν είναι ένας από αυτούς".
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κατηγορήσει τον Jong-un για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. "για δουλεία, μαζικές δολοφονίες, φυλακίσεις, βιασμούς, φόνους, βασανιστήρια, σεξουαλική κακοποίηση και εξαναγκασμένες εκτρώσεις".
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Έχει κατηγορηθεί επίσης για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του και του θείου του, που σκοτώθηκε με αντιαεροπορικό όπλο.
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Στην Βόρεια Κορέα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν φυλακιστεί ή βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με πολιτικές κατηγορίες.
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Ο Trump χαρακτήρισε τον Kim Jong-un "φίλο" του και δήλωσε ότι οι δύο τους είναι "ερωτευμένοι" και έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση.
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Πριν από τη συνάντησή τους, ο Trump επιτέθηκε σε γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος, αναρτώντας στο Twitter: "Πλέον έχω περάσει πολύ περισσότερο χρόνο στο Βιετνάμ από τον Da Nang Dick Blumenthal, τον τρίτο σε βαθμό γερουσιαστή από το Κονέκτικατ (Αλήθεια, πώς είναι τα πράγματα στο Κονέκτικατ;). Οι ιστορίες ηρωισμού του από τον πόλεμο του Βιετνάμ ήταν απάτη. Δεν ήταν καν εκεί. Μιλήσαμε γι' αυτόν σήμερα με Βιετναμέζους ηγέτες".
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Σε άλλο tweet του, ο Trump επιτέθηκε στον πρώην δικηγόρο του, Michael Cohen, που στον κατηγορεί για εγκληματική δραστηριότητα. "Ο Michael Cohen ήταν ένας από τους πολλούς δικηγόρους που με εκπροσώπησαν. Δυστυχώς. Το Ανώτατο Δικαστήριο του είχε αφαιρέσει την άδεια άσκησης δικηγορίας με την κατηγορία του ψεύδους και της απάτης. Προκειμένου να μειώσει την ποινή φυλάκισής τους, με διαβάλλει".
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Το 2017, ο Trump είχε αποκαλέσει τον Kim "little rocket man" (μικρό πυραυλάνθρωπο) στη συνάντησή τους στην Σιγκαπούρη στο πλαίσιο των προσπαθειών του Αμερικανού προέδρου να πείσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να απαρνηθεί τα πυρηνικά όπλα.
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Έκτοτε, προσπαθεί να φτιάξει το κλίμα μεταξύ τους. Στο Fox News είχε αναφέρει τον περασμένο Ιούνιο: "Είναι ο ηγέτης της χώρας. Ένας ισχυρός ηγέτης. Όταν μιλά στους πολίτες, εκείνοι βαρούν προσοχή. Θα ήθελα να έκαναν και οι δικοί μου το ίδιο".
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει και να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με το "θα ήθελα και ο δικός μου λαός να βαράει προσοχή όταν μιλάω", αρκέστηκε στο εξής: "Ήταν ένα ειρωνικό σχόλιο. Δεν αντιλήφθηκαν τον σαρκασμό μου".
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Kim Jong-un δείπνησαν την Τετάρτη. Ο Mike Pompeo, ο γραμματέας του κράτους των ΗΠΑ και ο Mick Mulvaney, επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, είχε προγραμματιστεί να παρευρεθούν επίσης στο δείπνο, ανέφερε η Washington Post.

Και στα δικά μας άβολα κατά την μετάδοση της συνόδου. Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Ανόι, Δημήτρης Απόκης εμφανίστηκε με παραδοσιακό καπέλο του Βιετνάμ -το γνωστό "νον λα"- για να δώσει όλο το ρεπορτάζ και το παρασκήνιο της συνάντησης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΚΗΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά, τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα αυτήν την στιγμή;

Για άλλη μία φορά μία χώρα της Νοτίου Αμερικής δείχνει έτοιμη να εκραγεί.

Μία βόλτα στο μέλλον της Αθήνας με τον Παύλο Γερουλάνο

Ο υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Αθηναίων μίλησε στο Esquire για τις προκλήσεις της υποψηφιότητάς του, γι' αυτά που θέλει να αλλάξει στην πόλη και για το πολιτικό και το πολιτιστικό του όραμα.