Με 1.500 δολάρια (περίπου 1.280 Ευρώ) στην Αθήνα μπορείς να πληρώσεις δύο με τρία ή και τέσσερα νοίκια ανάλογα με το διαμέρισμα που νοικιάζεις. Στην Νέα Υόρκη πάλι, στο ξενοδοχείο Baccarat μπορείς να αγοράσεις ένα παγωτό. Προσοχή, όχι δύο, μονάχα ένα.

Σύμφωνα με το CNBC, η βανίλια του εν λόγω εδέσματος έρχεται κατευθείαν από τη Μαδαγασκάρη. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτή που εκτοξεύει την τιμή. Σε αυτό παίζουν ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά: ένα κέλυφος λευκής σοκολάτας, θρυμματισμένη μαύρη τρούφα, μαύρη σοκολάτα Manjari, νιφάδες κακάο Valrhona Gold κι όλα αυτά να περιχύνονται με μια σάλτσα από ιβίσκο και σαμπάνια συνοδευόμενη από μαρέγκα εσπεριδοειδών. Α, ναι, και να μην ξεχάσουμε και τα βρώσιμα φύλλα από χρυσό και ασήμι.

Κι όμως όλα αυτά έρχονται στην προνομιακή τιμή των (μόλις) 300 δολαρίων. Εκείνο που κάνει αυτό το παγωτό να κοστίζει περίπου όσο ένα μικρό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην Αθήνα, είναι το κρυστάλλινο μπολ μέσα στο οποίο σερβίρεται. Ευτυχώς αν κάποιος παραγγείλει το Bear Extraordinaire, όπως ονομάζεται αυτό το πιάτο, έχει το δικαίωμα να κρατήσει και το μπολ. Λογικό κι αναμενόμενο.

Αν αξίζει τα λεφτά του; Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά ας μείνουμε στον γνωστό στίχο από τον 18ο αιώνα που κάνει λόγο για τον δρόμο της υπερβολής που οδηγεί στο παλάτι της σοφίας.

Από: Esquire