Το παγωτό μαγιονέζας υπάρχει και μπορεί να' ναι και σπουδαίο

Μία ιδέα που προκάλεσε συζητήσεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Ιουλίου 2018

Ζούμε στην εποχή που μεταξύ άλλων κάποιος πήγε και έφτιαξε παγωτό-μαγιονέζα. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί είτε μεγαλοφυής ιδέα, είτε το τέλος του πολιτισμού όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ένα παγωτατζίδικο στο Falkirk της Σκωτίας παρουσίασε τη νέα του γεύση: παγωτό με πραγματική μαγιονέζα Hellmann's. Φυσικά, το debate στα social media πήρε φωτιά, με αρκετούς να τονίζουν πως πρόκειται για μια μάλλον ατυχή έμπνευση. Πολλοί ανέφεραν τις χρήσεις της μαγιονέζας ενώ κάποιοι απλά περιορίστηκαν στο να το χαρακτηρίσουν αηδία. 

 

A post shared by ICE (@ice_falkirk) on

Πέρα από την όλη συζήτηση, κάπου εδώ να πούμε πως η μαγιονέζα είναι ό,τι τελειότερο φτιάχτηκε ποτέ για να συνοδεύει ό,τι ακόμη τελειότερο φτιάχτηκε ποτέ: τις τηγανητές πατάτες. Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση κέτσαπ- μαγιονέζας και το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό. Οπότε, αν μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό του εμπνευστή του παγωτού-μαγιονέζα, ο συλλογισμός του πρέπει να πήγαινε κάπως έτσι: "Η μαγιονέζα είναι πολύ καλή και όλοι την αγαπούν. Το παγωτό το ίδιο. Οπότε γιατί να μην τα συνδυάσω;".

Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει. Και όχι, το παγωτό-τζατζίκι δεν θα ήταν σπουδαία ιδέα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα εστιατόρια της νέας σεζόν

Το φρέσκο fine dining, η υψηλή κρεατοφαγία και οι αφίξεις-εκπλήξεις του φθινοπώρου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger

Η παγκόσμια ημέρα cheeseburger θα έπρεπε να γιορτάζεται καθημερινά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας