Το παγωτό μαγιονέζας υπάρχει και μπορεί να' ναι και σπουδαίο

Μία ιδέα που προκάλεσε συζητήσεις.

Ζούμε στην εποχή που μεταξύ άλλων κάποιος πήγε και έφτιαξε παγωτό-μαγιονέζα. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί είτε μεγαλοφυής ιδέα, είτε το τέλος του πολιτισμού όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ένα παγωτατζίδικο στο Falkirk της Σκωτίας παρουσίασε τη νέα του γεύση: παγωτό με πραγματική μαγιονέζα Hellmann's. Φυσικά, το debate στα social media πήρε φωτιά, με αρκετούς να τονίζουν πως πρόκειται για μια μάλλον ατυχή έμπνευση. Πολλοί ανέφεραν τις χρήσεις της μαγιονέζας ενώ κάποιοι απλά περιορίστηκαν στο να το χαρακτηρίσουν αηδία. 

 

A post shared by ICE (@ice_falkirk) on

Πέρα από την όλη συζήτηση, κάπου εδώ να πούμε πως η μαγιονέζα είναι ό,τι τελειότερο φτιάχτηκε ποτέ για να συνοδεύει ό,τι ακόμη τελειότερο φτιάχτηκε ποτέ: τις τηγανητές πατάτες. Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση κέτσαπ- μαγιονέζας και το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό. Οπότε, αν μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό του εμπνευστή του παγωτού-μαγιονέζα, ο συλλογισμός του πρέπει να πήγαινε κάπως έτσι: "Η μαγιονέζα είναι πολύ καλή και όλοι την αγαπούν. Το παγωτό το ίδιο. Οπότε γιατί να μην τα συνδυάσω;".

Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει. Και όχι, το παγωτό-τζατζίκι δεν θα ήταν σπουδαία ιδέα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.