Το παγωτό μαγιονέζας υπάρχει και μπορεί να' ναι και σπουδαίο

Μία ιδέα που προκάλεσε συζητήσεις.

Ζούμε στην εποχή που μεταξύ άλλων κάποιος πήγε και έφτιαξε παγωτό-μαγιονέζα. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί είτε μεγαλοφυής ιδέα, είτε το τέλος του πολιτισμού όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ένα παγωτατζίδικο στο Falkirk της Σκωτίας παρουσίασε τη νέα του γεύση: παγωτό με πραγματική μαγιονέζα Hellmann's. Φυσικά, το debate στα social media πήρε φωτιά, με αρκετούς να τονίζουν πως πρόκειται για μια μάλλον ατυχή έμπνευση. Πολλοί ανέφεραν τις χρήσεις της μαγιονέζας ενώ κάποιοι απλά περιορίστηκαν στο να το χαρακτηρίσουν αηδία. 

 

A post shared by ICE (@ice_falkirk) on

Πέρα από την όλη συζήτηση, κάπου εδώ να πούμε πως η μαγιονέζα είναι ό,τι τελειότερο φτιάχτηκε ποτέ για να συνοδεύει ό,τι ακόμη τελειότερο φτιάχτηκε ποτέ: τις τηγανητές πατάτες. Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση κέτσαπ- μαγιονέζας και το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό. Οπότε, αν μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό του εμπνευστή του παγωτού-μαγιονέζα, ο συλλογισμός του πρέπει να πήγαινε κάπως έτσι: "Η μαγιονέζα είναι πολύ καλή και όλοι την αγαπούν. Το παγωτό το ίδιο. Οπότε γιατί να μην τα συνδυάσω;".

Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει. Και όχι, το παγωτό-τζατζίκι δεν θα ήταν σπουδαία ιδέα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας