Το slow fast food του Marketta

Μία νέα, πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό του Σεπτεμβρίου όταν συναντηθήκαμε με την Erica Cross στο Marketta για να μάθω τι νέο συνέβαινε στο μικρό και τόσο όμορφο μαγαζάκι της οδού Λέκκα. Τα σχέδια για την Καναδή ιδιοκτήτρια αυτού του κομψού μπιστρό έμελλε να αλλάξουν πολλές φορές εξαιτίας της πανδημίας. Η επιμονή της βέβαια και η όρεξη να μετουσιώσει το πάθος της για το φαγητό, το κρασί και την Ελλάδα στάθηκαν αρκετά για να αντέξει όσα έφερε στο πέρασμά του ο Covid-19.

Το slow fast food του Marketta

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την εστίαση, οι ρομαντικοί και οι οραματιστές, έχουν πάντα κάτι κοινό. Δεν ησυχάζουν στη ζωή τους μέχρι να βρουν τελικά τον δρόμο τους. Μετά τις σπουδές της στη Φιλοσοφία, η Erica αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην εστίαση. Ταξίδεψε, έκανε γευσιγνωσία κρασιών, εργάστηκε ως σομελιέ, δοκιμάστηκε στην κουζίνα και στη σάλα για να κλείσει τελικά ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή από τον Καναδά με προορισμό την Ελλάδα.

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Jamie Oliver

Ο διάσημος σεφ σήμερα κλείνει τα 48 και αυτά είναι τα μαθήματα ζωής που έδωσε στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις

Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.

Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza

Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.

Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας

Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Naporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana

Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος

Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.

Γραφει Μπαμπης Δουκας