
Στο Ourse θα βρεις κάποια από τα κορυφαία γλυκά της Αθήνας
Έμπνευση, φινέτσα και πάθος για την υψηλή ζαχαροπλαστική, με τη σφραγίδα του κορυφαίου Pastry Chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Στο Ourse ο ενθουσιασμός, η έμπνευση και το πάθος για την
ζαχαροπλαστική, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη που έκανε τον Στέφανο Τσουκαλά και την Βίκυ Νταλαγιάννη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τα όνειρά τους. Σύμμαχός τους στο νέο εγχείρημα ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα (Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019).
Κορυφαίες πρώτες ύλες, θαυμάσια γλυκά
Στο Ourse, που μας συστήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, τα γλυκά φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή ενώ παράλληλα προτάσσουν και την ελληνικότητά τους: Μαστίχα Χίου, ελληνικός καφές, φιστίκι Αιγίνης, σύκο και πολλά άλλα υλικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα γλυκά του νέου pastry shop. Μεγάλη σημασία και σεβασμός δίνεται και στην προέλευση των υλικών, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, που προέρχεται από 100%
βιώσιμο κακάο, αποκλειστικά από την Cacao Barry. Κάθε τι που βγαίνει από το εργαστήριο είναι χειροποίητο και φτιαγμένο με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.

Καθημερινά στις προθήκες του Ourse θα βρεις είδη που έχουν παρασκευαστεί την ίδια ημέρα, με ολόφρεσκα υλικά και φτιαγμένα ακολουθώντας τεχνικές υψηλής ζαχαροπλαστικής, τόσο σε ότι αφορά την επεξεργασία των υλικών αλλά και στην εμφάνισή τους. Κάθε υλικό χρησιμοποιείται με τον ανάλογο σεβασμό και την προσοχή που απαιτείται – είτε πρόκειται για εποχικότητα του, είτε για την προέλευση του.
Όπως θα τα έτρωγες στο Παρίσι
Ανάλογα με την εποχή, προστίθενται τακτικά και νέα γλυκά. Σε καθημερινή βάση θα βρεις Flan Parissien, την κλασσική τάρτα όπως ακριβώς θα την έτρωγες στην Γαλλία (με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης), τάρτα πεκάν - μέλι, τάρτα με φιστίκι Αιγίνης με τέσσερις διαφορετικές υφές φιστίκι, μια ελληνική version του Paris-Brest (το Paris-Aegina, λόγω του φιστικού Αιγίνης), μακαρόν, τρούφες, παγωτό σε πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις, μιλφέιγ με παρφέ, κλπ.


Σε πολύ περιορισμένο αριθμό κάθε ημέρα (30 τεμάχια) υπάρχει και το άλλο κλασσικό γαλλικό γλύκισμα, η St. Honore, όπως επίσης και σοκολάτες.
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο design του χώρου του Ourse, τον σχεδιασμό του οποίου ανέλαβε η Gladys Trezou.
Info
Μυστρά 39, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1067019
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα