Στο Ourse θα βρεις κάποια από τα κορυφαία γλυκά της Αθήνας
Έμπνευση, φινέτσα και πάθος για την υψηλή ζαχαροπλαστική, με τη σφραγίδα του κορυφαίου Pastry Chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.
Στο Ourse ο ενθουσιασμός, η έμπνευση και το πάθος για την
ζαχαροπλαστική, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη που έκανε τον Στέφανο Τσουκαλά και την Βίκυ Νταλαγιάννη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τα όνειρά τους. Σύμμαχός τους στο νέο εγχείρημα ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα (Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019).
Κορυφαίες πρώτες ύλες, θαυμάσια γλυκά
Στο Ourse, που μας συστήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, τα γλυκά φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή ενώ παράλληλα προτάσσουν και την ελληνικότητά τους: Μαστίχα Χίου, ελληνικός καφές, φιστίκι Αιγίνης, σύκο και πολλά άλλα υλικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα γλυκά του νέου pastry shop. Μεγάλη σημασία και σεβασμός δίνεται και στην προέλευση των υλικών, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, που προέρχεται από 100%
βιώσιμο κακάο, αποκλειστικά από την Cacao Barry. Κάθε τι που βγαίνει από το εργαστήριο είναι χειροποίητο και φτιαγμένο με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.

Καθημερινά στις προθήκες του Ourse θα βρεις είδη που έχουν παρασκευαστεί την ίδια ημέρα, με ολόφρεσκα υλικά και φτιαγμένα ακολουθώντας τεχνικές υψηλής ζαχαροπλαστικής, τόσο σε ότι αφορά την επεξεργασία των υλικών αλλά και στην εμφάνισή τους. Κάθε υλικό χρησιμοποιείται με τον ανάλογο σεβασμό και την προσοχή που απαιτείται – είτε πρόκειται για εποχικότητα του, είτε για την προέλευση του.
Όπως θα τα έτρωγες στο Παρίσι
Ανάλογα με την εποχή, προστίθενται τακτικά και νέα γλυκά. Σε καθημερινή βάση θα βρεις Flan Parissien, την κλασσική τάρτα όπως ακριβώς θα την έτρωγες στην Γαλλία (με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης), τάρτα πεκάν - μέλι, τάρτα με φιστίκι Αιγίνης με τέσσερις διαφορετικές υφές φιστίκι, μια ελληνική version του Paris-Brest (το Paris-Aegina, λόγω του φιστικού Αιγίνης), μακαρόν, τρούφες, παγωτό σε πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις, μιλφέιγ με παρφέ, κλπ.


Σε πολύ περιορισμένο αριθμό κάθε ημέρα (30 τεμάχια) υπάρχει και το άλλο κλασσικό γαλλικό γλύκισμα, η St. Honore, όπως επίσης και σοκολάτες.
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο design του χώρου του Ourse, τον σχεδιασμό του οποίου ανέλαβε η Gladys Trezou.
Info
Μυστρά 39, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1067019
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα