Στο Ourse θα βρεις κάποια από τα κορυφαία γλυκά της Αθήνας

Έμπνευση, φινέτσα και πάθος για την υψηλή ζαχαροπλαστική, με τη σφραγίδα του κορυφαίου Pastry Chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Ιανουαρίου 2021

Στο Ourse ο ενθουσιασμός, η έμπνευση και το πάθος για την
ζαχαροπλαστική, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη που έκανε τον Στέφανο Τσουκαλά και την Βίκυ Νταλαγιάννη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τα όνειρά τους. Σύμμαχός τους στο νέο εγχείρημα ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα (Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019).

Κορυφαίες πρώτες ύλες, θαυμάσια γλυκά

Στο Ourse, που μας συστήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, τα γλυκά φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή ενώ παράλληλα προτάσσουν και την ελληνικότητά τους: Μαστίχα Χίου, ελληνικός καφές, φιστίκι Αιγίνης, σύκο και πολλά άλλα υλικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα γλυκά του νέου pastry shop. Μεγάλη σημασία και σεβασμός δίνεται και στην προέλευση των υλικών, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, που προέρχεται από 100%
βιώσιμο κακάο, αποκλειστικά από την Cacao Barry. Κάθε τι που βγαίνει από το εργαστήριο είναι χειροποίητο και φτιαγμένο με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.

Στο Ourse θα βρεις κάποια από τα κορυφαία γλυκά της Αθήνας
OURSE ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ 4

Καθημερινά στις προθήκες του Ourse θα βρεις είδη που έχουν παρασκευαστεί την ίδια ημέρα, με ολόφρεσκα υλικά και φτιαγμένα ακολουθώντας τεχνικές υψηλής ζαχαροπλαστικής, τόσο σε ότι αφορά την επεξεργασία των υλικών αλλά και στην εμφάνισή τους. Κάθε υλικό χρησιμοποιείται με τον ανάλογο σεβασμό και την προσοχή που απαιτείται – είτε πρόκειται για εποχικότητα του, είτε για την προέλευση του.

Όπως θα τα έτρωγες στο Παρίσι

Ανάλογα με την εποχή, προστίθενται τακτικά και νέα γλυκά. Σε καθημερινή βάση θα βρεις Flan Parissien, την κλασσική τάρτα όπως ακριβώς θα την έτρωγες στην Γαλλία (με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης), τάρτα πεκάν - μέλι, τάρτα με φιστίκι Αιγίνης με τέσσερις διαφορετικές υφές φιστίκι, μια ελληνική version του Paris-Brest (το Paris-Aegina, λόγω του φιστικού Αιγίνης), μακαρόν, τρούφες, παγωτό σε πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις, μιλφέιγ με παρφέ, κλπ.

OURSE ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ 5
OURSE ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ 2

Σε πολύ περιορισμένο αριθμό κάθε ημέρα (30 τεμάχια) υπάρχει και το άλλο κλασσικό γαλλικό γλύκισμα, η St. Honore, όπως επίσης και σοκολάτες.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο design του χώρου του Ourse, τον σχεδιασμό του οποίου ανέλαβε η Gladys Trezou.


Info

Μυστρά 39, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1067019

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος