Δεν μπορείς να μη ρίξεις μία ματιά στο Mira Me

Το rooftop bar-restaurant του ομώνυμου ξενοδοχείου συνδυάζει ξεχωριστή θέα με ιδιαίτερες γεύσεις και σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Ιουνίου 2021

Στον αριθμό 118, μία τυπική αθηναϊκή κατοικία του 1925, με το εμπορικό της στο ισόγειο, μεταμορφώθηκε σε ένα urban boutique hotel, που καταφέρνει να ενώσει την κλασική παράδοση με τα σύγχρονα αστικά vibes. Το Mira Me, ασφαλώς, διαθέτει τόσο ένα ελκυστικό εστιατόριο με bar και πανοραμική θέα στο rooftop του, όσο και ένα all-day bistrot στο χώρο του ισογείου.

Δεν μπορείς να μη ρίξεις μία ματιά στο Mira Me

Ο χώρος

Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Ζαχαράκης - a+ architects ήταν αυτός που ανέλαβε να φέρει το έργο εις πέρας τόσο αρχιτεκτονικά όσο και διακοσμητικά. Ένα από τα highlights του Mira Me, όπως διάβασες και πιο πριν, είναι το rooftop, που ενδείκνυται για φαγητό και ποτό κάθε ώρα της ημέρας.

Σε έναν χώρο με διακριτικούς τόνους και λιτό desing, θα απολαύσεις αρχικά μία διαφορετική οπτική της πρωτεύουσας, με την Ακρόπολη, την Αγορά και τα υπόλοιπα μνημεία του ιστορικού κέντρου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

MIRA ME ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 11
MIRA ME ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 5
MIRA ME ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 4

Αφού ξεπεράσεις το wow factor -ή και όχι- η σκυτάλη παραδίδεται στην ταλαντούχα μπριγάδα, που υπηρετεί τη μεσογειακή κουζίνα με comfort χαρακτήρα και επιρροές από διάφορες ακόμη γαστρονομικές κουλτούρες.

Οι ποιοτικές πρώτες ύλες από επιλεγμένες φάρμες, μποστάνια και μικρούς παραγωγούς, τα φρέσκα ψάρια και οι ιδιαίτερες κοπές αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και -ευτυχώς για όλους- αυτό αποτυπώνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Το φαγητό

Η φάβα Σχοινούσας με άγρια μανιτάρια και σάλτσα από Porto και το ιδιαίτερο finger food (μία μπρουσκέτα γαύρου, ένα cannoli ταρτάρ και ένα aranchini μανιταριών) σε βάζουν εξαρχής με νόστιμο τρόπο στο κλίμα, με το ταρτάρ μαγιάτικο με ζελέ από passion fruit και εμουλσιόν λαδολέμονο και στο ριζότο γεμιστά με πολύχρωμα ντοματίνια confit και λάδι άνηθου να αποτελούν μία εξίσου γοητευτική γαστρονομικά συνέχεια.

MIRA ME ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 1
MIRA ME ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 7

Από τα κυρίως, το φιλέτο τόνου με καρπούζι και μους αβοκάντο σίγουρα δε θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Το καραμελωμένο χοιρινό με πουρέ καρότου και τραγανά φιστίκια και το onglet Black Angus, πουρέ πατάτας με τρούφα και σάλτσα μανιταριών είναι δύο επιπλέον νόστιμες προτάσεις.

MIRA ME ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 9
MIRA ME ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 8

Τα πιάτα του Mira Me πλαισιώνονται από τα cocktails της ταλαντούχας ομάδας του μπαρ αλλά και από προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα από κρασιά και μπύρες.

 

 


Info

Ερμού 118, Αθήνα
Tηλ. 2152151930 – 2152151931
www.mirameathens.com

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη σάλτσα XO

Πρωτοφτιάχτηκε στο Χονγκ Κονγκ των 80s και θεωρείται η πιο upcoming sauce του γευστικού κόσμου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ποιο είναι τελικά το καλύτερο κρέας του κόσμου;

Ένας από τους πιο εξειδικευμένους στο θέμα ανθρώπους που υπάρχουν, μιλά για τις πιο εκλεκτές ράτσες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας