Δεν μπορείς να μη ρίξεις μία ματιά στο Mira Me
Το rooftop bar-restaurant του ομώνυμου ξενοδοχείου συνδυάζει ξεχωριστή θέα με ιδιαίτερες γεύσεις και σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.
Στον αριθμό 118, μία τυπική αθηναϊκή κατοικία του 1925, με το εμπορικό της στο ισόγειο, μεταμορφώθηκε σε ένα urban boutique hotel, που καταφέρνει να ενώσει την κλασική παράδοση με τα σύγχρονα αστικά vibes. Το Mira Me, ασφαλώς, διαθέτει τόσο ένα ελκυστικό εστιατόριο με bar και πανοραμική θέα στο rooftop του, όσο και ένα all-day bistrot στο χώρο του ισογείου.

Ο χώρος
Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Ζαχαράκης - a+ architects ήταν αυτός που ανέλαβε να φέρει το έργο εις πέρας τόσο αρχιτεκτονικά όσο και διακοσμητικά. Ένα από τα highlights του Mira Me, όπως διάβασες και πιο πριν, είναι το rooftop, που ενδείκνυται για φαγητό και ποτό κάθε ώρα της ημέρας.
Σε έναν χώρο με διακριτικούς τόνους και λιτό desing, θα απολαύσεις αρχικά μία διαφορετική οπτική της πρωτεύουσας, με την Ακρόπολη, την Αγορά και τα υπόλοιπα μνημεία του ιστορικού κέντρου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.



Αφού ξεπεράσεις το wow factor -ή και όχι- η σκυτάλη παραδίδεται στην ταλαντούχα μπριγάδα, που υπηρετεί τη μεσογειακή κουζίνα με comfort χαρακτήρα και επιρροές από διάφορες ακόμη γαστρονομικές κουλτούρες.
Οι ποιοτικές πρώτες ύλες από επιλεγμένες φάρμες, μποστάνια και μικρούς παραγωγούς, τα φρέσκα ψάρια και οι ιδιαίτερες κοπές αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και -ευτυχώς για όλους- αυτό αποτυπώνεται στο τελικό αποτέλεσμα.
Το φαγητό
Η φάβα Σχοινούσας με άγρια μανιτάρια και σάλτσα από Porto και το ιδιαίτερο finger food (μία μπρουσκέτα γαύρου, ένα cannoli ταρτάρ και ένα aranchini μανιταριών) σε βάζουν εξαρχής με νόστιμο τρόπο στο κλίμα, με το ταρτάρ μαγιάτικο με ζελέ από passion fruit και εμουλσιόν λαδολέμονο και στο ριζότο γεμιστά με πολύχρωμα ντοματίνια confit και λάδι άνηθου να αποτελούν μία εξίσου γοητευτική γαστρονομικά συνέχεια.


Από τα κυρίως, το φιλέτο τόνου με καρπούζι και μους αβοκάντο σίγουρα δε θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Το καραμελωμένο χοιρινό με πουρέ καρότου και τραγανά φιστίκια και το onglet Black Angus, πουρέ πατάτας με τρούφα και σάλτσα μανιταριών είναι δύο επιπλέον νόστιμες προτάσεις.


Τα πιάτα του Mira Me πλαισιώνονται από τα cocktails της ταλαντούχας ομάδας του μπαρ αλλά και από προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα από κρασιά και μπύρες.
Info
Ερμού 118, Αθήνα
Tηλ. 2152151930 – 2152151931
www.mirameathens.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα