Χρυσοί Σκούφοι 2023 | Τα πρόσωπα που έδωσαν το 'παρών'

Την επετειακή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους άτομα από τον καλλιτεχνικό, γαστρονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.

Γράφει: Esquire Editors 14 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι μία γιορτή. Μία γαστρονομική επιβράβευση στους σεφ που αφουγκράζονται τις απαιτήσεις της εποχής, γεννούν γαστριμαργικές τάσεις, περνούν αμέτρητες ώρες γράφοντας και σβήνοντας τις ιδέες του στη διαδικασία διαμόρφωσης του τελικού μενού, πειραματίζονται με τις πρώτες ύλες και συνθέτουν μικρά έργα τέχνης σερβιρισμένα σε εκλεπτυσμένα πιάτα. Ένα θερμό "ευχαριστώ" στους ανθρώπους που δεν φοβούνται να καινοτομήσουν γαστρονομικά, να αποτυπώσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε καινοτόμες προτάσεις. Σε εκείνους που επαναπροσδιορίζουν τη θέση και το ρόλο της γαστρονομίας στην καθημερινότητα όλων μας.

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι ένας θεσμός. Ένα κράμα γαστρονομίας και πολιτισμού και όλων εκείνων των στοιχείων που εκτός από τη γεύση, ικανοποιούν συνάμα και τις υπόλοιπες αισθήσεις. Είναι ένας δεσμός. Μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εξειδικευμένους γευσιγνώστες, πρωτοποριακούς σεφ και στο κοινό που επιβραβεύει με την παρουσία του εστιατόρια που ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα. Μία ένωση, η οποία μετρά 30 χρόνια ζωντανής, αδιάλειπτης παρουσίας. 

Το βράδυ της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία", η σχέση αυτή επισφραγίστηκε μέσα από σε μια συγκινητική, επετειακή τελετή αφιερωμένη σε αυτά τα 30 χρόνια πορείας. Την επετειακή βραδιά επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, κίνηση που επιβεβαίωσε την αλληλένδετη σύνδεση γεύσης και τέχνης. Υπό τις οδηγίες του ταλαντούχου καλλιτέχνη, η παρουσίαση της βραδιάς χωρίστηκε σε τρία σκέλη.

Πιο συγκεκριμένα, τον ρόλο του οικοδεσπότη μοιράστηκαν τρία ζευγάρια εξαιρετικών ηθοποιών, που είχαν μεταξύ τους κάτι κοινό: Στη διάρκεια των 30 χρόνων του θεσμού έχουν ξαναβρεθεί (κάποιοι παραπάνω από μία φορά) στη σκηνή ως masters of ceremony των Χρυσών Σκούφων. Η βραδιά άνοιξε με τον Στέλιο Μάινα και τον Άκη Σακελλαρίου, συνεχίστηκε με τη Ναταλία Δραγούμη και την Εβελίνα Παπούλια και έκλεισε με τον Γιώργο Καραμίχο και τον Κρατερό Κατσούλη. 

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Delifish by Trizoni στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο

Η Αγορά Μοδιάνο υποδέχεται το νέο concept store στην new age ψαροφαγία: το πολυαναμενόμενο Delifish.

Διπλή βράβευση για την Kayak στα Great Taste Awards 2023

Οι δύο επετειακές γεύσεις της Kayak που διακρίθηκαν στα Great Taste Awards 2023.

Οι νικητές των Χρυσών Σκούφων 2023

Δες τους νικητές των Χρυσών Σκούφων που απονεμήθηκαν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία".

Στο Thomas 1971 Tavern ξυπνούν γευστικές μνήμες μιας άλλης εποχής

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να αναβιώσει η παραδοσιακή αστική ταβέρνα από τα 50s και μετά, τότε στο Κουκάκι θα λάβεις πειστικά νόστιμες απαντήσεις.

Γραφει Μπαμπης Δουκας