Χρυσοί Σκούφοι 2023 | Τα πρόσωπα που έδωσαν το 'παρών'

Την επετειακή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους άτομα από τον καλλιτεχνικό, γαστρονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.

Γράφει: Esquire Editors 14 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι μία γιορτή. Μία γαστρονομική επιβράβευση στους σεφ που αφουγκράζονται τις απαιτήσεις της εποχής, γεννούν γαστριμαργικές τάσεις, περνούν αμέτρητες ώρες γράφοντας και σβήνοντας τις ιδέες του στη διαδικασία διαμόρφωσης του τελικού μενού, πειραματίζονται με τις πρώτες ύλες και συνθέτουν μικρά έργα τέχνης σερβιρισμένα σε εκλεπτυσμένα πιάτα. Ένα θερμό "ευχαριστώ" στους ανθρώπους που δεν φοβούνται να καινοτομήσουν γαστρονομικά, να αποτυπώσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε καινοτόμες προτάσεις. Σε εκείνους που επαναπροσδιορίζουν τη θέση και το ρόλο της γαστρονομίας στην καθημερινότητα όλων μας.

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι ένας θεσμός. Ένα κράμα γαστρονομίας και πολιτισμού και όλων εκείνων των στοιχείων που εκτός από τη γεύση, ικανοποιούν συνάμα και τις υπόλοιπες αισθήσεις. Είναι ένας δεσμός. Μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εξειδικευμένους γευσιγνώστες, πρωτοποριακούς σεφ και στο κοινό που επιβραβεύει με την παρουσία του εστιατόρια που ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα. Μία ένωση, η οποία μετρά 30 χρόνια ζωντανής, αδιάλειπτης παρουσίας. 

Το βράδυ της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία", η σχέση αυτή επισφραγίστηκε μέσα από σε μια συγκινητική, επετειακή τελετή αφιερωμένη σε αυτά τα 30 χρόνια πορείας. Την επετειακή βραδιά επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, κίνηση που επιβεβαίωσε την αλληλένδετη σύνδεση γεύσης και τέχνης. Υπό τις οδηγίες του ταλαντούχου καλλιτέχνη, η παρουσίαση της βραδιάς χωρίστηκε σε τρία σκέλη.

Πιο συγκεκριμένα, τον ρόλο του οικοδεσπότη μοιράστηκαν τρία ζευγάρια εξαιρετικών ηθοποιών, που είχαν μεταξύ τους κάτι κοινό: Στη διάρκεια των 30 χρόνων του θεσμού έχουν ξαναβρεθεί (κάποιοι παραπάνω από μία φορά) στη σκηνή ως masters of ceremony των Χρυσών Σκούφων. Η βραδιά άνοιξε με τον Στέλιο Μάινα και τον Άκη Σακελλαρίου, συνεχίστηκε με τη Ναταλία Δραγούμη και την Εβελίνα Παπούλια και έκλεισε με τον Γιώργο Καραμίχο και τον Κρατερό Κατσούλη. 

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα