Η μεσογειακή fusion νοστιμιά του Okio

Στο εστιατόριο-διαμάντι του αθηναϊκού κέντρου, όλα κινούνται γύρω από τα πλούσια και συνεχώς μεταβαλλόμενα εποχιακά προϊόντα της Μεσογείου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Δεκεμβρίου 2023

Μίνιμαλ και οικείο, με μπόλικες designάτες πινελιές, το Οkio είναι από εκείνα τα feelgood εστιατόρια που έκαναν αμέσως γκελ στο foodie κοινό της Αθήνας και σε μία από τις πιο ζωντανές γειτονιές του κέντρου της, ήδη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο head chef Γιώργος Τσόλκας, μαζί με τον executive chef (τον βραβευμένο) Παναγιώτη Γιακαλή και τον consultant chef Πέτρο Φωτείνη υπόσχονται -και πραγματοποιούν- ένα γαστρονομικό ταξίδι με συνοδοιπόρους πιάτα προσεκτικά φτιαγμένα, που αναδεικνύουν τόσο τις ζωντανές γεύσεις των υλικών τους όσο και τις πλούσιες παραδόσεις του fine dining.

Η μεσογειακή fusion νοστιμιά του Okio

Σε συνεργασία με παραγωγούς και προμηθευτές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στο Okio εξασφαλίζουν την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία επεξεργάζονται με σωστό όσο και δημιουργικό τρόπο, για να την εντάξουν σε ένα απαράμιλλο πλαίσιο δημιουργίας.

Μέσω της προσεκτικά διαμορφωμένης κάρτας του Okio, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να 'ξεναγηθεί' σε μία πλούσια γκάμα από μικρά και μεγάλα πιάτα, σε μία ατέρμονη εξερεύνηση γεύσεων και υφών, όπου κάθε τεχνική και λεπτομέρεια αποβλέπει στη δέσμευση των ανθρώπων του εστιατορίου: Την αναζήτηση της γαστρονομικής τελειότητας.

Το εστιατόριο Okio στο κέντρο της Αθήνας 3

Τα φινετσάτα όσο και βαθιά νόστιμα πιάτα του sharing style εμπλουτίζονται με νέες προσθήκες που έχουν κάτι να πουν, επικεντρώνοντας το γευστικό τους focus εκεί που πραγματικά μετρά, δηλαδή στο πιάτο.

Τέτοια ακριβώς είναι το Flap Black Angus με μανιτάρια maitake, τοπιναμπούρ, τρούφα και miso, το εξαιρετικό πιάτο με ψάρι ημέρας, τσίλι και πίκλες φινόκιο ή το θαυμάσιο αρνί με κρέμα από Καλαθάκι Λήμνου, πιπεριά Φλωρίνης και ημιαφυδατωμένες ελιές. Για το φινάλε, δε γίνεται να παραλείψεις τη ναμελάκα με λευκή σοκολάτα γάλακτος, μακαρόν, πραλίνα φουντουκιού, βουτυρόγαλα και miso.

Στα plus, η πολύ καλή δουλειά και στο μπαρ του καθώς και το ευγενικό όσο και ενημερωμένο προσωπικό.

Το εστιατόριο Okio στο κέντρο της Αθήνας 44


Info

Νίκης 33 και Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα
Τηλ. 210 3311436
www.okio.gr
FB: Okio Restaurant 
IG: @okio.restaurant

* EINAI TO OKIO ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MODERN CREATIVE ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα