Bites & Wine: Εκεί το κρέας συνάντησε το Βαρούλκο
Στην πιο όμορφη ταράτσα του Μικρολίμανου, μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία σε περιμένει.
Πριν λίγους μήνες, στον χώρο ακριβώς δίπλα από το Varoulko Seaside, ο Λευτέρης Λαζάρου μας σύστηνε το "νέο του παιδί" (όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε), το Bites & Wine.
Το "παιδί" μεγάλωσε και αποφάσισε να ανέβει λίγο πιο ψηλά, συγκεκριμένα στην ταράτσα του κτιρίου που ατενίζει όλο το Μικρολίμανο και ένα μεγάλο μέρος της ακτής της Αττικής.
Το ούτως ή άλλως ατμοσφαιρικό σημείο σε προδιαθέτει σε τεράστιο βαθμό με την αύρα του, πριν τις εντυπώσεις κλέψουν -απολύτως δικαιολογημένα- οι προτάσεις ενός διαφορετικού με τον γενικότερο προσανατολισμό τόσο του Bites & Wine όσο και του Βαρούλκου μενού, με comfort πιάτα, όπου κυριαρχεί το κρέας.
Θεωρώ περιττό να αναφερθεί η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται ενώ credits πρέπει να λάβει και το γεγονός πως τα κρέατα ξεφεύγουν από τις μόδες της εποχής και είναι όλα τους βιολογικά από τα αγροκτήματα Ευβιότοποι.
Το carpaccio με μαγιονέζα κρεμμυδιού, πίκλες και σιναπόσπορο, το πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ ή το ανοιχτό σουβλάκι με ψαρονέφρι σε ποτήρι επιβεβαιώνουν τη φήμη του δημιουργού τους, ωστόσο θα ήταν ψέματα να πω πως δεν ξεχώρισα τα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και μελωμένο κριθαράκι.
Όπως επίσης και το επιδόρπιο - που έρχεται σε μορφή γλυκού burger και είναι στην ουσία ένα choux με μους equatoriale Valrhona 55%, mango-passion και ganache framboise (δεν μπορεί, κάπου θα το πήρε το μάτι σου στο Instagram).
Ασφαλώς, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πάντοτε ενημερωμένη wine list του Bites & Wine, που συνεχίζει στα υψηλά standards του χειμώνα με προσεγμένες επιλογές τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα, όπως και την εξαιρετική καθοδήγηση του service.
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν και θα σηματοδοτηθεί η επιστροφή στον κομψό χώρο του ισογείου, η ταράτσα θα συνεχίσει να προσφέρει μία νόστιμη όσο και γενικότερα γοητευτική εμπειρία, με ένα ολοκληρωμένο μενού (4 πιάτα και 1 επιδόρπιο).
Info
Μενού 2 ατόμων - τιμή: €38 κατ’ άτομο.
Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30.
Rooftop, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, τηλ. 210 5228400.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας