Bites & Wine: Εκεί το κρέας συνάντησε το Βαρούλκο

Στην πιο όμορφη ταράτσα του Μικρολίμανου, μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία σε περιμένει.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πριν λίγους μήνες, στον χώρο ακριβώς δίπλα από το Varoulko Seaside, ο Λευτέρης Λαζάρου μας σύστηνε το "νέο του παιδί" (όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε), το Bites & Wine.

Το "παιδί" μεγάλωσε και αποφάσισε να ανέβει λίγο πιο ψηλά, συγκεκριμένα στην ταράτσα του κτιρίου που ατενίζει όλο το Μικρολίμανο και ένα μεγάλο μέρος της ακτής της Αττικής. 

Bites & Wine: Εκεί το κρέας συνάντησε το Βαρούλκο

Το ούτως ή άλλως ατμοσφαιρικό σημείο σε προδιαθέτει σε τεράστιο βαθμό με την αύρα του, πριν τις εντυπώσεις κλέψουν -απολύτως δικαιολογημένα- οι προτάσεις ενός διαφορετικού με τον γενικότερο προσανατολισμό τόσο του Bites & Wine όσο και του Βαρούλκου μενού, με comfort πιάτα, όπου κυριαρχεί το κρέας.

ΜΠΑΙΤΣ ΕΝΤ ΟΥΑΙΝ 2

Θεωρώ περιττό να αναφερθεί η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται ενώ credits πρέπει να λάβει και το γεγονός πως τα κρέατα ξεφεύγουν από τις μόδες της εποχής και είναι όλα τους βιολογικά από τα αγροκτήματα Ευβιότοποι.

Το carpaccio με μαγιονέζα κρεμμυδιού, πίκλες και σιναπόσπορο, το πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ ή το ανοιχτό σουβλάκι με ψαρονέφρι σε ποτήρι επιβεβαιώνουν τη φήμη του δημιουργού τους, ωστόσο θα ήταν ψέματα να πω πως δεν ξεχώρισα τα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και μελωμένο κριθαράκι.

ΜΠΑΙΤΣ ΕΝΤ ΟΥΑΙΝ 3

Όπως επίσης και το επιδόρπιο - που έρχεται σε μορφή γλυκού burger και είναι στην ουσία ένα choux με μους equatoriale Valrhona 55%,  mango-passion και ganache framboise (δεν μπορεί, κάπου θα το πήρε το μάτι σου στο Instagram)​​​​​.

ΜΠΑΙΤΣ ΕΝΤ ΟΥΑΙΝ 4

Ασφαλώς, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πάντοτε ενημερωμένη wine list του Bites & Wine, που συνεχίζει στα υψηλά standards του χειμώνα με προσεγμένες επιλογές τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα, όπως και την εξαιρετική καθοδήγηση του service.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν και θα σηματοδοτηθεί η επιστροφή στον κομψό χώρο του ισογείου, η ταράτσα θα συνεχίσει να προσφέρει μία νόστιμη όσο και γενικότερα γοητευτική εμπειρία, με ένα ολοκληρωμένο μενού (4 πιάτα και 1 επιδόρπιο). 

Info

Μενού 2 ατόμων - τιμή: €38 κατ’ άτομο.

Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30.

Rooftop, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, τηλ. 210 5228400.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα