Bites & Wine: Εκεί το κρέας συνάντησε το Βαρούλκο

Στην πιο όμορφη ταράτσα του Μικρολίμανου, μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία σε περιμένει.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πριν λίγους μήνες, στον χώρο ακριβώς δίπλα από το Varoulko Seaside, ο Λευτέρης Λαζάρου μας σύστηνε το "νέο του παιδί" (όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε), το Bites & Wine.

Το "παιδί" μεγάλωσε και αποφάσισε να ανέβει λίγο πιο ψηλά, συγκεκριμένα στην ταράτσα του κτιρίου που ατενίζει όλο το Μικρολίμανο και ένα μεγάλο μέρος της ακτής της Αττικής. 

Bites & Wine: Εκεί το κρέας συνάντησε το Βαρούλκο

Το ούτως ή άλλως ατμοσφαιρικό σημείο σε προδιαθέτει σε τεράστιο βαθμό με την αύρα του, πριν τις εντυπώσεις κλέψουν -απολύτως δικαιολογημένα- οι προτάσεις ενός διαφορετικού με τον γενικότερο προσανατολισμό τόσο του Bites & Wine όσο και του Βαρούλκου μενού, με comfort πιάτα, όπου κυριαρχεί το κρέας.

ΜΠΑΙΤΣ ΕΝΤ ΟΥΑΙΝ 2

Θεωρώ περιττό να αναφερθεί η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται ενώ credits πρέπει να λάβει και το γεγονός πως τα κρέατα ξεφεύγουν από τις μόδες της εποχής και είναι όλα τους βιολογικά από τα αγροκτήματα Ευβιότοποι.

Το carpaccio με μαγιονέζα κρεμμυδιού, πίκλες και σιναπόσπορο, το πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ ή το ανοιχτό σουβλάκι με ψαρονέφρι σε ποτήρι επιβεβαιώνουν τη φήμη του δημιουργού τους, ωστόσο θα ήταν ψέματα να πω πως δεν ξεχώρισα τα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και μελωμένο κριθαράκι.

ΜΠΑΙΤΣ ΕΝΤ ΟΥΑΙΝ 3

Όπως επίσης και το επιδόρπιο - που έρχεται σε μορφή γλυκού burger και είναι στην ουσία ένα choux με μους equatoriale Valrhona 55%,  mango-passion και ganache framboise (δεν μπορεί, κάπου θα το πήρε το μάτι σου στο Instagram)​​​​​.

ΜΠΑΙΤΣ ΕΝΤ ΟΥΑΙΝ 4

Ασφαλώς, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πάντοτε ενημερωμένη wine list του Bites & Wine, που συνεχίζει στα υψηλά standards του χειμώνα με προσεγμένες επιλογές τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα, όπως και την εξαιρετική καθοδήγηση του service.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν και θα σηματοδοτηθεί η επιστροφή στον κομψό χώρο του ισογείου, η ταράτσα θα συνεχίσει να προσφέρει μία νόστιμη όσο και γενικότερα γοητευτική εμπειρία, με ένα ολοκληρωμένο μενού (4 πιάτα και 1 επιδόρπιο). 

Info

Μενού 2 ατόμων - τιμή: €38 κατ’ άτομο.

Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30.

Rooftop, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, τηλ. 210 5228400.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας