Όλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά

Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;

Η σκόνη πρωτεΐνης αρακά έχει γίνει γρήγορα μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στη σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος, ειδικά για όσους αναζητούν πηγές πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης. Με την αυξανόμενη τάση προς τις φυτικές και vegan δίαιτες, η σκόνη πρωτεΐνης αρακά αναδεικνύεται ως μια βιώσιμη επιλογή για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης και τα άτομα που θέλουν να διατηρήσουν έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Η σκόνη πρωτεΐνης αρακά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Σε αντίθεση με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία προέρχεται από το γάλα, είναι μια επιλογή vegan και χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργίες στο γάλα.

Μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης

Ένα από τα κύρια οφέλη της είναι ότι είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για να χτίσει και να επιδιορθώσει τους μύες. Τα απαραίτητα αμινοξέα είναι εκείνα που το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και πρέπει να λαμβάνονται από τις τροφές που τρώμε. Η σκόνη πρωτεΐνης αρακά είναι πλούσια σε αμινοξέα, ιδιαίτερα αργινίνη και λυσίνη, τα οποία είναι σημαντικά για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών.

Εύκολη στην πέψη

Η σκόνη αυτή είναι επίσης εύκολη στην πέψη, καθιστώντας την μια καλή επιλογή για άτομα που αντιμετωπίζουν πεπτικές ενοχλήσεις ή φούσκωμα με άλλες σκόνες πρωτεΐνης. Είναι απαλή στο στομάχι και δεν προκαλεί τα ίδια πεπτικά προβλήματα όπως οι σκόνες πρωτεΐνης ορού γάλακτος ή καζεΐνης.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα