
Όλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά
Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;
Η σκόνη πρωτεΐνης αρακά έχει γίνει γρήγορα μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στη σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος, ειδικά για όσους αναζητούν πηγές πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης. Με την αυξανόμενη τάση προς τις φυτικές και vegan δίαιτες, η σκόνη πρωτεΐνης αρακά αναδεικνύεται ως μια βιώσιμη επιλογή για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης και τα άτομα που θέλουν να διατηρήσουν έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Η σκόνη πρωτεΐνης αρακά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Σε αντίθεση με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία προέρχεται από το γάλα, είναι μια επιλογή vegan και χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργίες στο γάλα.
Μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης
Ένα από τα κύρια οφέλη της είναι ότι είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για να χτίσει και να επιδιορθώσει τους μύες. Τα απαραίτητα αμινοξέα είναι εκείνα που το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και πρέπει να λαμβάνονται από τις τροφές που τρώμε. Η σκόνη πρωτεΐνης αρακά είναι πλούσια σε αμινοξέα, ιδιαίτερα αργινίνη και λυσίνη, τα οποία είναι σημαντικά για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών.
Εύκολη στην πέψη
Η σκόνη αυτή είναι επίσης εύκολη στην πέψη, καθιστώντας την μια καλή επιλογή για άτομα που αντιμετωπίζουν πεπτικές ενοχλήσεις ή φούσκωμα με άλλες σκόνες πρωτεΐνης. Είναι απαλή στο στομάχι και δεν προκαλεί τα ίδια πεπτικά προβλήματα όπως οι σκόνες πρωτεΐνης ορού γάλακτος ή καζεΐνης.
Η συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα