Ο Κώστας Σλούκας το έχει κάνει ξανά και ξανά

Όλες οι φορές που ο Κώστας Σλούκας νίκησε τον χρόνο στη Euroleague.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κώστας Σλούκας νίκησε τον χρόνο και λειτούργησε την κρίσιμη στιγμή. Για την ακρίβεια δεν είναι καν η πρώτη φορά που το κάνει φέτος. Ο άνθρωπος που "μιλά" πάντα όταν πραγματικά χρειάζεται, έκανε το βράδυ της Τετάρτης το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του και έκλεισε τη μεγαλειώδη αυτή εμφάνιση με το σπουδαιότερο σουτ στο οποίο έχει ευστοχήσει. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 2-1 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και απέχει μία νίκη από το Final 4 του Κάουνας. Γι' αυτό αποφάσισε ο Κώστας Σλούκας κι εμείς θυμόμαστε όλες εκείνες τις αντίστοιχα καίριες στιγμές που ο 33χρονος γκαρντ έκανε το θαύμα του. 

Πάλι στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Γαλατασαράι

Τη χρονιά που ο Ολυμπιακός του Dusan Ivkovic είχε κατακτήσει την Euroleague, χρειάστηκε να αποκλείσει τη Γαλατασαράι του Oktay Mahmuti, για να προκριθεί στους 8. Σε ένα παιχνίδι ομίλων για την τότε φάση των "16", ο Ολυμπιακός είχε μείνει 3 πόντους πίσω στο Abdi Ipekci με 2 δευτερόλεπτα να απομένουν και ο Σλούκας πέταξε την μπάλα πίσω από το κέντρο για να ευστοχήσει και να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Ολυμπιακός έχασε με έναν πόντο, προκρίθηκε ωστόσο στη συνέχεια.

Με τη φανέλα της Φενέρ, είχε "ξεράνει" τη Μακάμπι

Ο Κώστας Σλούκας είχε ξαναγράψει το ίδιο σενάριο, φορώντας όμως τη φανέλα της Φενέρ. Το 2019 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ πλήγωσε τον παλιό του προπονητή, Γιάννη Σφαιρόπουλο, εκτελώντας για τρεις πόντους. Όπως και χθες, δεν άφησε καθόλου χρόνο στο ρολόι και η Φενέρ έφυγε με τη νίκη.

Όταν εκτέλεσε τη Βιλερμπάν

Το καλοκαίρι του 2020 ο Σλούκας γύρισε στον Ολυμπιακό για να συνεχίσει όσα είχε αφήσει στη μέση 5 χρόνια πριν και η πρώτη του μεγάλη στιγμή ήρθε στη Λυών της Γαλλίας. Κόντρα στη Βιλερμπάν και με την ομάδα του να βρίσκεται τρεις πόντους πίσω, σηκώθηκε από πολύ μακριά και ευστόχησε μετά από μια σταυρωτή τρίπλα, για να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-101. 

Ο Κώστας Σλούκας το έχει κάνει ξανά και ξανά

Η πρώτη φορά κόντρα στην αγαπημένη του Φενέρ

Η χθεσινή δεν είναι καν η πρώτη φορά που ο Σλούκας ευστοχεί στο φινάλε κόντρα στην παλιά του ομάδα. Την 28η Οκτωβρίου του 2021 αντιμετώπισε την Φενέρ στο ΣΕΦ και η μοίρα τον έφερε να σκοράρει απέναντι στον κολλητό του, Jan Vesely, για να χαρίσει άλλη μια νίκη στον Ολυμπιακό.

"Έχουμε περάσει τόσα πολλά για πέντε χρόνια ως συμπαίκτες. Πόνος, αποτυχία, δύσκολες νύχτες, επιτυχία και πανηγυρισμοί. Τώρα συναντιόμαστε ξανά ως αντίπαλοι. Αντίπαλοι μόνο στο παρκέ. Η μοίρα με έβαλε να κερδίσω αυτό το παιχνίδι με τον τρόπο που συνέβη, αλλά ξέρω ότι θα έχω πάντα έναν αδερφό για όλη μου τη ζωή” έγραψε ο "Σλούκι Λουκ" μετά την αναμέτρηση.

Το τεράστιο τρίποντο νίκης απέναντι στην Εφές

Μπορεί η χρονιά πέρυσι να έμεινε γνωστή για το σουτ του Micic που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, εντούτοις μερικούς μήνες πριν, ο Κώστας Σλούκας είχε στείλει στο καναβάτσο τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Εφές. Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ, η μπάλα κατέληξε στον ηγέτη της ομάδας, ο οποίος με μια προσποίηση άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και στη συνέχεια σκόραρε σε "νεκρό" χρόνο. 

Η χρονιά ξεκίνησε με νικητήριο σουτ Σλούκα

Από το τρίτο παιχνίδι της σεζόν, ο Κώστας Σλούκας είχε αποδείξει ότι είναι εκείνος που θα κουβαλήσει για μία ακόμη χρονιά την ομάδα στις πλάτες του. Τότε, κόντρα στη Ρεάλ, μέσα στη Μαδρίτη, πήρε τον δεξιό διάδρομο, προσποιήθηκε στον καλύτερο αμυντικό της διοργάνωσης, Edy Tavares και ανενόχλητος σκόραρε για να δώσει τη νίκη στους Ερυθρόλευκους. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος