
Τι να γνωρίζεις πριν φτιάξεις tacos με carne asada
To μεξικάνικο food porn στα καλύτερά του.

Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστική κουζίνα από την μεξικάνικη και τα tacos είναι σίγουρα ένα από τα highlights της. Ο Doug Robson, ιδιοκτήτης και σεφ του περίφημου μεξικάνικου εστιατορίου Gallo Blanco στο Phoenix των ΗΠΑ, σου δίνει μια συνταγή για να δημιουργήσεις τα ενδεχομένως απλούστερα και νοστιμότερα εξ' αυτών στην κουζίνα του σπιτιού σου.
Υλικά

Για το κρέας: 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα), 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι, 1/4 ματσάκι μαϊντανός, 1/4 ματσάκι βασιλικός, 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο.
Για τη σάλτσα: 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη, 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο, 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη, 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime, 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο. Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well. Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.
Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.

Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα. Τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα