Τι να γνωρίζεις πριν φτιάξεις tacos με carne asada

To μεξικάνικο food porn στα καλύτερά του.

Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστική κουζίνα από την μεξικάνικη και τα tacos είναι σίγουρα ένα από τα highlights της. Ο Doug Robson, ιδιοκτήτης και σεφ του περίφημου μεξικάνικου εστιατορίου Gallo Blanco στο Phoenix των ΗΠΑ, σου δίνει μια συνταγή για να δημιουργήσεις τα ενδεχομένως απλούστερα και νοστιμότερα εξ' αυτών στην κουζίνα του σπιτιού σου.

Υλικά

Τι να γνωρίζεις πριν φτιάξεις tacos με carne asada

Για το κρέας: 1500 γρ. skirt steak (λεπτό διάφραγμα), 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1 ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι, 1/4 ματσάκι μαϊντανός, 1/4 ματσάκι βασιλικός, 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι, χυμό από μισό lime, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών με πάπρικα- αλάτι kosher- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη- καστανή ζάχαρη και κύμινο.

Για τη σάλτσα: 400 γρ. tomatillo (μεξικάνικη πράσινη ντομάτα) πολτοποιημένη, 1/2 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 1 1/2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο, 1/2 αβοκάντο, 1 ξερή πιπεριά Chile de Arbol ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη, 1 πιπεριά serrano ψιλοκομμένη, 1 1/2 κ.γ. χυμό από lime, 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

8-10 τορτίγιες για το σερβίρισμα.

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ 2

Εκτέλεση

Για το κρέας: Βάζεις όλα τα υλικά να μαριναριστούν, σε μια μεγάλη σακκούλα τροφίμων και τα αφήνεις για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο. Ψήνεις το κρέας στο grill αρχικά περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια το αφήνεις μέχρι να γίνει medium-well. Το κόβεις κόντρα στην φορά των ινών, σε κομμάτια πάχους το πολύ μισού εκατοστού.

Για τη σάλτσα: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ 3

Τοποθετείς το κρέας στις τορτίγιες και περιλούζεις με σάλτσα. Τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας