Kim Basinger, απλά μεγαλειώδης

Εκείνη που όρισε το σύγχρονο sexyness θα είναι για πάντα μία Woman We Love.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 08 Δεκεμβρίου 2022

Πολύ πριν τη Scarlett Johansson, αλλά και πριν ακόμα την Sharon Stone, υπήρχε η Kim Basinger. Η γυναίκα, δηλαδή, που άλλαξε όλους τους κινηματογραφικούς κανόνες του παιχνιδιού με μία και μόνο εμφάνιση: Η southern belle με το κολασμένο κορμί και τα μοναδικά χαρακτηριστικά έκανε σμπαράλια κάθε σεμνοτυφία πρωταγωνιστώντας στις 9 1⁄2 εβδομάδες του Adrian Lyne δίπλα στον Mickey Rourke. Ένας μύθος που την ακολουθεί μέχρι σήμερα γεννήθηκε το 1986. Το sexyness αποκτούσε τότε ένα επικίνδυνο, τολμηρό, πολύ πραγματικό πρόσωπο.

Η Basinger έγινε πρώτα γνωστή στο κοινό ως Bond Girl του Never Say Never Again (1983), απογειώθηκε με τις 9 1⁄2 εβδομάδες, ήταν το αντικείμενο του πόθου για την πρώτη ταινία Batman δια χειρός Tim Burton, χρειάστηκε όμως μεγάλη προσπάθεια για να αποδείξη ότι δεν είναι απλά για φλογερά όμορφη γυναίκα.

> Διάβασε ακόμη: Kaia Gerber όπως λέμε Cindy Crawford

Ως femme fatale γεμάτη ένοχα μυστικά κατάφερε να σηκώσει το χρυσό αγαλματάκι των Oscars για τον Β' Γυναικείο το 1997, μέσα από την εξαιρετική της ερμηνεία στο Λος Άντζελες Εμπιστευτικό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Basinger (@kim.basinger)

Ακούγεται σαν ψέμα, η southern belle που αναστάτωνε τον αντρικό -και όχι μόνο- πληθυσμό στα 80s γίνεται σήμερα 69 χρονών (γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1953, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ).

> Διάβασε ακόμη: Η Kaley Cuoco παραμένει το πιο σέξι κορίτσι της διπλανής πόρτας

Δεν απασχολεί πια τα tabloids, κάτι που φαίνεται να κάνει η πανέμορφη κόρη της από τον γάμο της με τον Alec Baldwin, Ireland Baldwin.

Άλλωστε, όπως λένε, συνήθως το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Φυσικά, η τελευταία πρέπει να αποδείξει ότι εκτός από τα αφοπλιστικά looks (σ.σ: μοιάζουν πάρα πολύ) διαθέτει και το ταλέντο της μητέρας της.

Τέτοιες μέρες, πριν αρκετά χρόνια, στα τέλη του '87, το αμερικανικό Esquire παρουσίαζε ένα ημερολόγιο όπου η Kim ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.

> Διάβασε ακόμη: Julianne Moore, αφοπλιστικά γοητευτική

Γιατί, άλλωστε, δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η χρονιά από ότι με την Basinger να κοιτά με νόημα τον φακό. Ακριβώς, δηλαδή, όπως κάνει στο παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα.

Στις 9 1/2 εβδομάδες

Kim Basinger, απλά μεγαλειώδης
Κιμ Μπάσιντζερ 9 1/2 εβδομάδες
Κιμ Μπάσιντζερ 9 1/2 εβδομάδες 5
Κιμ Μπάσιντζερ 9 1/2 εβδομάδες 3
Κιμ Μπάσιντζερ 9 1/2 εβδομάδες 7
Κιμ Μπάσιντζερ 9 1/2 εβδομάδες 8
Κιμ Μπάσιντζερ 9 1/2 εβδομάδες 6

Στα κόκκινα χαλιά

Κιμ Μπάσιντζερ 6
Κιμ Μπάσιντζερ 4
Κιμ Μπάσιντζερ 5
Κιμ Μπάσιντζερ 1
Κιμ Μπάσιντζερ 8
Κιμ Μπάσιντζερ 3
Κιμ Μπάσιντζερ 7
Κιμ Μπάσιντζερ 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου