Η πάντοτε εκκωφαντική Shakira

Η Κολομβιανή σταρ σβήνει σήμερα 45 κεράκια.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 02 Φεβρουαρίου 2022

Περίπου έναν χρόνο πριν, όλος ο πλανήτης μιλούσε για τα όσα συνέβησαν στο Super Bowl Halftime Show - ναι, ο κορονοϊός δεν είχε συστηθεί ακόμη στο δυτικό κόσμο. Η Jennifer Lopez και η Shakira πραγματοποίησαν μια αξεπέραστη εμφάνιση, γεμάτη δυναμισμό, sexy attitude και πάνω από όλα γυναικεία αλληλεγγύη. Το show των δύο Λατίνων τα είχε όλα: pole dancing, solo performance από την κόρη της JLo, Emma και crowd surfing από τη Shakira. 

Η Shakira κλείνει σήμερα τα 45 της και τα γενέθλιά της αποτελούν μία πρώτη τάξεως ευκαιρία να ανατρέξουμε στην ιστορία της ζωής της αλλά και τις πιο πληθωρικές εμφανίσεις της, που ασφαλώς μένουν αλησμόνητες από όλους.

Το προφίλ

Η Shakira Isabel Mebarak Ripoll, όπως είναι το πλήρες όνομά της, ήρθε στη ζωή στις 2 Φεβρουαρίου του 1977 στην Μπαρανκίγια της βόρειας Κολομβίας. 

Η πάντοτε εκκωφαντική ShakiraGetty Images

Από την ηλικία των 13 ετών ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Sony Music Colombia, κάνοντας τις πρώτες της επιτυχίες με τους δίσκους Pies Descalzos (1995) και Donde Estan Los Lardones? (1998).

ΣΑΚΙΡΑ 3Getty Images

Η γνωριμία της με το ευρύ κοινό ήρθε το 2001, όταν εντάχθηκε στην αγγλόφωνη δισκογραφία με το άλμπουμ Laundry Service -πούλησε περισσότερα από 13.000.000 αντίτυπα- το οποίο περιείχε και την πρώτη της μεγάλη επιτυχία, Whenever, Whenever.

Εκτός από την χαρακτηριστική φωνή της, ήταν το πάθος, η πληθωρικότητα και το sex appeal της που έστρεψαν τα αντρικά βλέμματα πάνω της. 

ΣΑΚΙΡΑ 5Getty Images
ΣΑΚΙΡΑ 4Getty Images
ΣΑΚΙΡΑ 1Getty Images

Μεταξύ άλλων, στην καριέρα της έχει κερδίσει 3 βραβεία Grammy, 13 Latin Grammys, 7 Billboard Music Awards, 39 Billboard Latin Music Awards και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Είναι επιπλέον η Κολομβιανή καλλιτέχνιδα με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, και η δεύτερη κατά σειρά πιο επιτυχημένη Λατίνα τραγουδίστρια μετά την Gloria Estefan, με πωλήσεις να ξεπερνούν τους 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. 

Από το 2011 μέχρι σήμερα, είναι ζευγάρι με τον διεθνή Ισπανό ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Gerard Piqué, με τον οποίο γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2010, στα γυρίσματα του videoclip του τραγουδιού της Waka Waka (This Time For Africa) για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010. Έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους, τον Milan (2013) και τον Sasha (2015).

To Forbes συγκαταλέγει το ζευγάρι στη λίστα των World's Most Powerful Couples.

ΣΑΚΙΡΑ 7Getty Images

 


Διάβασε ακόμη για το House of Cards που δεν θα ήταν το ίδιο δίχως την Robin Wright, την Eiza González που ίσως είναι η νέα Salma Hayek, την επόμενη μεγάλη σταρ Elizabeth Olsen, την Elizabeth Hurley που δεν έχασε ποτέ το sex appeal της και όλα τα κορίτσια του James Bond.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου