Mary Elizabeth Winstead, το επόμενο badass κορίτσι του Χόλιγουντ

Αρκεί αυτή και μόνο για να δεις το 'Κέιτ' στο Netflix.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 22 Σεπτεμβρίου 2021

Πού κρυβόσουν τόσο καιρό Mary Elizabeth Winstead; Ή πιο ορθά, γιατί δεν σε είχαμε ξαναδεί σε έναν (καθαρά) τέτοιο ρόλο; Αυτή είναι μία απορία -ή δύο- που θα σου δημιουργηθούν αμέσως μόλις παρακολουθήσεις το "Κέιτ", που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες στο Netflix. To action drama του Cedric Nicolas-Troyan έχει  ως πρωταγωνίστρια την Kate (που υποδύεται ασφαλώς η Winstead).

Η τελευταία είναι μία αδίστακτη εκτελέστρια, η οποία δηλητηριάζεται μετά την τελευταία της αποστολή στην Ιαπωνία και στις τελευταίες ώρες που της απομένουν αναζητά αυτούς που την παγίδευσαν, σε ένα άκρως σουρεαλιστικό Τόκιο.

Κάτι σαν το Crank

Το storyline θα σου θυμίσει αρκετά το Crank του 2006. Στην ταινία των Mark Neveldine και Brian Taylor ήταν ο Chev Chelios του Jason Statham εκείνος που προσπαθούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο. Σε αντίθεση με τον Chelios ωστόσο, δεν υπήρχε αντίδοτο για την Kate, που είχε 'χτυπηθεί' από ένα φονικό χημικό στοιχείο.

Mary Elizabeth Winstead, το επόμενο badass κορίτσι του Χόλιγουντ

Η 36χρονη ηθοποιός από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ μπαίνει στο πετσί του ρόλου, δείχνοντας πως ακόμη και σήμερα υπάρχει χώρος στα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δρώμενα για περσόνες όπως η Ripley της Sigourney Weaver στο Alien, η Sarah Connor της Linda Hamilton στο Terminator 2: Judgment Day ή ακόμη και σαν τη Furiosa της Charlize Theron στο Mad Max: Fury Road. Και σίγουρα όχι όπως οι ατσαλάκωτες Margot Robbie ή Scarlett Johansson σε αντίστοιχους ρόλους.

Το προφίλ

Ίσως κατά το παρελθόν η Mary Elizabeth Winstead να μας είχε προϊδεάσει. Είτε σαν κόρη του John McClane στο Live Free or Die Hard και στο A Good Day to Die Hard, είτε ως Lee Montgomery στο Deathproof, είτε σαν Michelle στο 10 Cloverfield Lane, είτε ως Helena Bertinelli στο Birds of Prey. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε μία τέτοια έκρηξη. 

ΜΑΙΡΗ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΟΥΙΝΣΤΕΝΤ 4

Η ίδια δηλώνει περισσότερο φαν των ταινιών τρόμου, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τέτοιες, αποσπώντας μάλιστα από αρκετά media στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τον άτυπο τίτλο της scream queen. Ίσως βιάστηκαν, καθώς βλέπουμε τι μπορεί να κάνει και σε ένα τόσο μακρινό αλλά ταυτόχρονα τόσο κοντινό genre όπως αυτό των ταινιών δράσης. 

Πολύ πριν από αυτά, έβλεπε το πρώτο φως πίσω στις 28 Νοεμβρίου του 1984, στο Rocky Mount, ως η μικρότερη μίας οικογένειας με 5 παιδιά. Ο παππούς της, Ambler William Winstead, ήταν ξάδερφος της Ava Gardner, οπότε κάπως έτσι μάλλον προκύπτει η γενετική προδιάθεση -αν υποθέσουμε πως υπήρξε- για την υποκριτική. 

ΜΑΙΡΗ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΟΥΙΝΣΤΕΝΤ 8Getty Images
ΜΑΙΡΗ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΟΥΙΝΣΤΕΝΤ 7Getty Images

Όταν ήταν 5 ετών, η οικογένεια μετακόμισε στη Γιούτα. Μεγάλωσε κάνοντας χορό, φιλοδοξώντας μάλιστα να γίνει πρίμα μπαλαρίνα. Στην εφηβεία, πήρε απότομα ύψος και το γεγονός της στέρησε την ευκαιρία για καριέρα στο συγκεκριμένο πεδίο. Στράφηκε έτσι στην υποκριτική. 

ΜΑΙΡΗ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΟΥΙΝΣΤΕΝΤ 2

Πριν γίνει 20 ετών συμμετείχε στα Checking Out και Sky High, για να έρθει το 2006 το Final Destination 3  (η τρίτη ταινία του "Βλέπω το Θάνατό σου"), ανοίγοντάς της την πόρτα του Χόλιγουντ. Το 2011 έκανε την ενδεχομένως πιο αποκαλυπτική φωτογράφιση της ζωής της για λογαριασμό του Esquire. "Ξέρεις, έχω τραυματιστεί αρκετές φορές στα γυρίσματα των ταινιών που παίζω, οπότε είμαι εξοικειωμένη με τον πόνο" δήλωνε τότε. Αν κρίνουμε από τον τελευταίο της ρόλο, αυτό ισχύει ακόμη. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν την εμποδίζει να είναι σκληρή, cool και σέξι.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου