Στον λογαριασμό της στο Instagram δηλώνει 'dark princess', τίτλος που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με ένα τόσο φωτεινό πλάσμα όσο εκείνη. Απορρίπτοντας την ψυχολογία και τη φωτογραφία ως επαγγελματικό προσανατολισμό, στη β' λυκείου η Τζένη Καζάκου κατάλαβε ότι το θέατρο ήταν μονόδρομος για την ίδια. Έτσι, μετά τις σπουδές της στην υποκριτική, ήρθε η "αθώα" Λίζα από τους "Συμπέθερους από τα Τίρανα" του Mega, που σαρώνουν σε τηλεθέαση, για να θέσει σε λειτουργία το ήδη υπάρχον σχέδιο.

Παντελής Παλιεράκης

"Είναι μία πολύ γλυκιά κοπέλα με πάρα πολύ πείσμα, δεν παρατά τον στόχο της ποτέ. Αυτό είναι και το μοναδικό μας κοινό στοιχείο και γι' αυτό μ' αρέσει, γιατί είναι κόντρα σ’ εμένα", λέει, με την ίδια πυγμή με την οποία από πολύ μικρή αντιμετωπίζει όσα γράφονται για την ίδια.

Η πρόωρη κριτική και η αναπόφευκτη σύγκριση με την Τζένη Καρέζη

"Όταν ήμουν 15-16 δημοσίευαν φωτογραφίες δικές μου και της γιαγιάς μου, με τίτλους του στυλ 'βρείτε τις διαφορές'. Από κάτω πολλοί σχολίαζαν αν μοιάζουμε ή όχι και αναρωτιόμουν για ποιον λόγο να αφιερώσει κάποιος λεπτά από τη ζωή του για να το κάνει αυτό. Πιστεύω πως η ζωή μας είναι πολύ σημαντική, ακόμη και το κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, γιατί αν είναι να μην κάνω αυτά που θέλω εξαιτίας τού τι θα πουν 100 ή 1.000 άνθρωποι, δεν υπάρχει κανένα νόημα".

Παντελής Παλιεράκης

"Ούτε φοβήθηκα ποτέ όσα ψέματα γράφονται κατά καιρούς, π.χ. ότι έχω κάνει πλαστική στα χείλη. Αν ασχοληθείς ουσιαστικά, υπάρχει τόση μαγεία σε αυτό τον χώρο, εμένα ηρεμεί η ψυχή μου, για να καταλάβεις", αναφέρει με καρτερικότητα, αναγνωρίζοντας ότι όλα αυτά αποτελούν "αναγκαίο κακό": "Ο μπαμπάς μου είναι 52 χρόνων και ακόμη τον ρωτούν για τη γιαγιά μου. Το καταλαβαίνω, όμως, γιατί έφυγε πολύ νωρίς και αγαπήθηκε πολύ. Αισθάνομαι πως είναι σαν να θέλει ο κόσμος να την ξαναβρεί μέσα από εμένα, άσχετα αν είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Έχω δει όλες τις ταινίες της, αλλά σταμάτησα να το κάνω όταν ένιωσα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, για να μη μου περάσει υποσυνείδητα κάτι που θα έκανε εκείνη και το υιοθετήσω άθελά μου".

Η αναγνωρισιμότητα και το φλερτ στα χρόνια των social media

Στον ελεύθερο χρόνο της, η 21χρονη ηθοποιός ακούει ACDC και Pink Floyd και συχνάζει σε μικρά ροκ μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας.

"Μου αρέσει να πάρω και μία μπίρα στο χέρι σε ένα πάρκο, εξαρτάται από την παρέα. Δεν αναζητώ τόσο πολύ τη δημοσιότητα, ίσως με τρομάζει λίγο", επισημαίνει, με την πεποίθηση ότι στον δρόμο περνά απαρατήρητη (!) μέχρι στιγμής: "Στη δική μου περίπτωση υπάρχει φλερτ, αλλά περισσότερο μέσω των social media".

Παντελής Παλιεράκης

"Από κοντά δεν ξέρω τι συμβαίνει, τους φοβίζω μάλλον λίγο. Ευτυχώς τα περισσότερα μηνύματα είναι πολύ γλυκά, χωρίς χοντράδες, ή σχολιάζουν τα stories μου, που είναι κάπως καταθλιπτικά. Γενικά ό,τι περιέχει πόνο με συγκινεί και με εμπνέει. Υπάρχει, ξέρεις, και αυτή η σκοτεινή πλευρά μου", συμπληρώνει, τονίζοντας ότι προτιμά την προσωπική επαφή: "Πολύ δύσκολα θα έβγαινα με κάποιον μέσω των social, δεν μου αρέσει το διαδικτυακό φλερτ".

> Διάβασε ακόμη: Μία βόλτα στο Instagram της νικήτριας του GNTM

"Χάνεται η μαγεία, το βλέμμα, ένα απλό άγγιγμα στο χέρι, τέτοια ουσιαστικά πράγματα. Είναι όλα πολύ πιο εύκολα και ωμά, ακόμα κι εκείνο το γλυκό άγχος που έχεις την ώρα που θα μιλήσεις στον άλλον, δεν υπάρχει. Δεν έχω στάνταρ τύπο, ωστόσο θέλω σίγουρα να έχει χιούμορ, να είναι αυθόρμητος και κυρίως ο εαυτός του".

H λατρεία για το θέατρο και η ανάγκη για εξέλιξη

Την ίδια συμβουλή, στο μεταξύ, κρατά κι εκείνη από τους διάσημους γονείς της: "Μου έχουν πει, επίσης, να ακούω το ένστικτό μου και να είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου, που δεν είναι άλλος από το θέατρο, πραγματικά ανυπομονώ για την πρώτη μου θεατρική παράσταση. Για την ώρα πάντως, δεν έχω συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, πότε ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τον "Βαρδιάνο στα σπόρκα” με τον κ. Μανούσο Μανουσάκη και πότε ξεκίνησαν τα γυρίσματα στους "Συμπέθερους” των Ρέππα - Παπαθανασίου.

 

"Έγιναν όλα μέσα σε ένα εξάμηνο και δεν έχω αντιληφθεί αν και πόσο ενδέχεται να έχω εξελιχθεί. Το ελπίζω με όλη μου την καρδιά", καταλήγει χαμογελώντας.

*Ευχαριστούμε τον Παντελή Παλιεράκη για την παραχώρηση των φωτογραφιών σε styling Σέβης Πάντου και makeup Μιχαέλενας Πυρόβολου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.