Τo κορίτσι του Interstellar βραβεύθηκε επιτέλους, σκέφτηκα όταν φέτος η Jessica Chastain απέσπασε Όσκαρ A᾽γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο The Eyes of Tammy Faye. Μεταξύ μας, ακόμη κι αν είχε ανατρέψει το νόμο του φαβορί και δεν το κέρδιζε, πάλι γι᾽αυτήν θα συζητούσαν όλοι -αν εξαιρέσουμε τα του Will Smith- αλλά για την απίθανη εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί. Τουλάχιστον φέτος, έκανε το δύο στα δύο και ναι, αυτό είναι ένα κείμενο δικαίωση για την Piper Laurie του σύγχρονου Χόλιγουντ.

Getty Images

Το ξεκίνημα

Η Jessica Michelle Chastain γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1977, στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια από έφηβους γονείς. Γενικά δε θέλει να μιλάει δημόσια καθόλου για την οικογένειά της - έχει γίνει γνωστό πως επί χρόνια δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρα της, ακόμη και λίγο πριν από το θάνατό του.

>Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

Το πάθος της για την υποκριτική προϋπήρχε από όταν ήταν παιδί και σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε μαθήματα χορού. Ως μαθήτρια γυμνασίου συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και το 1998 έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο με το Ρωμαίος και Ιουλιέτα, και φυσικά, ως πρωταγωνίστρια.

"Όχι αρκετά όμορφη"

Παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, η Chastain τα βρήκε σκούρα στο δρόμο της για την επιτυχία για τον πιο απίστευτο λόγο: Πολλοί παραγωγοί και σκηνοθέτες δεν τη θεωρούσαν αρκετά όμορφη (!) και κάποιοι από αυτούς την συμβούλευαν να βάψει τα μαλλιά της ξανθά για να μπορέσει να γίνει πρωταγωνίστρια. Αν μας ρωτάς, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. 

Ευτυχώς η ίδια δεν αποθαρρύνθηκε και έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2004, αρχικά στην τηλεοπτική ταινία Dark Shadows και στη συνέχεια σε μερικά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών όπως το ER και το Law & Order, το τελευταίο είναι γνωστό φυτώριο ταλέντων.

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο...

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ήρθε το 2008 με την ταινία Jolene, ενώ είναι το 2011 που αρχίζει να γίνεται περισσότερο γνωστή, χάρη στα The Tree of Life και The Help. Για τον ρόλο της στο The Tree of Life η Jessica Chastain προτάθηκε στον σκηνοθέτη από τον Al Pacino και με το The Help έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.

...και η επιτυχία

Ένα χρόνο αργότερα, η επιτυχία συνεχίζεται χάρη στο Zero Dark Thirty, που αφηγείται το έργο των μυστικών υπηρεσιών για την ανεύρεση του Osama Bin Laden: Πέρα από τις εξαιρετικές κριτικές, βραβεύεται με Χρυσή Σφαίρα και αποσπά τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Όσκαρ.

Ακολουθούν τα The Mother, The Disappearance of Eleanor Rigby, ενώ το 2014 δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έκλαψε μαζί της στο Interstellar του Christopher Nolan. Μιλάμε πλέον για μία σταρ του σύγχρονου Χόλιγουντ και μία από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες σύμφωνα με το περιοδικό Time. 

>Διάβασε ακόμη: Full frontal, η επιστροφή

Αν εξαιρέσουμε το The Eyes of Tammy Faye, που αποτελεί ένα πρότζεκτ που πίστεψε από πολύ νωρίς και στήριξε ως παραγωγός επίσης, από το 2021 κρατάμε το επικό Scenes from a Marriage. Στο remake αυτής της τηλεοπτικής σειράς, συνεργάστηκε με τον Oscar Isaac και η χημεία τους είναι ευδιάκριτη.

Getty Images

H προσωπική ζωή

Γενικά, ούτε για την προσωπική της ζωή δε θέλει να μιλάει, ενώ επιλέγει στο κόκκινο χαλί να εμφανίζεται μόνη της. Η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται ως πάρα πολύ εσωστρεφής, ενώ πιο πολύ απολαμβάνει να βγάζει βόλτα το σκύλο της και να παίζει γιουκαλίλι από το να πηγαίνει σε κοσμικές εκδηλώσεις. Επίσης, λατρεύει τα ζώα και είναι vegan. 

Το 2012 γνώρισε τον Gian Luca Passi de Preposulo, έναν Ιταλό κόμη της αριστοκρατικής οικογένειας Passi de Preposulo, ο οποίος είναι στέλεχος της Moncler. Μετά από 5 χρόνια σχέσης, στις 10 Ιουνίου 2017, παντρεύτηκαν στο κτήμα της οικογένειάς του στην Καρμπονέρα της Ιταλίας, ενώ ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν μία κόρη μέσω παρένθετης μητρότητας. Σήμερα έχουν δύο κόρες και διαμένουν στη Νέα Υόρκη.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.