Η ένδοξα ερωτική Rosario Dawson

44 κεράκια στην τούρτα για τη σαγηνευτική Νεοϋορκέζα ηθοποιό.

Υπάρχει κάτι με τα κορίτσια με εξωτικά χαρακτηριστικά. Πυροδοτούν μοναδικά συναισθήματα, βαθιά μέσα στα βιολογικά mainframes των αντρών (καθώς και των γυναικών εδώ που τα λέμε). Ακριβώς τέτοιο είναι και η Rosario Dawson, που δίχως υπερβολή έχει τερματίσει τον παραπάνω όρο. Πληθωρική, με μοναδικό χαμόγελο, δυναμικό χαρακτήρα και, κυρίως, σέξι. 

Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την Ρωξάνη στο Alexander του Oliver Stone, την Gail στο Sin City ή την Abernathy στο Death Proof του Quentin Tarantino; Ακόμη και σε πιο ανάλαφρους ρόλους, όπως σε αυτόν στο Clerks II, το σεξ απίλ της ξεχειλίζει.

Το προφίλ

Η Rosario Dawson γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1979, προερχόμενη από Πορτορικανή μητέρα (κουβανέζικης και αφρικανικής καταγωγής), την Isabel Celeste, και Αμερικανο-Ιρλανδό πατέρα (Patrick C. Harris) - οι βιολογικοί γονείς της ποτέ δε παντρεύτηκαν. Μεγάλωσε στο Lower East Side της Νέας Υόρκης και ανακαλύφτηκε από τον χώρο του θεάματος μόλις στα 15 της, όταν και συμμετείχε στο αμφιλεγόμενο  coming-of-age drama Kids του Larry Clark.

> Διάβασε ακόμη: Peyton List, η media darling του Cobra Kai

Έκτοτε τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και είχε δεκάδες προτάσεις για ταινίες και σειρές. Ασφαλώς, παραγωγές όπως τα Josie and the Pussycats, Alexander, Sin City, Death Proof, Men in Black II και Clerks II είναι εκείνα που την έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό, το οποίο δε δυσκολεύτηκε να σαγηνεύσει τόσο με το ταλέντο όσο και με την εμφάνισή της.

Εκτός από τη δράση της στον κόσμο του θεάματος, είναι ένα βαθιά πολιτικοποιημένο πρόσωπο, που στήριξε ανοιχτά τόσο τον Barack Obama όσο και τον Bernie Sanders, ενώ κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του George W. Bush. 

Είναι επίσης μέλος του Lower East Side Girls Club, μίας οργάνωσης με έντονη φιλανθρωπική και περιβαλλοντική δράση που συνεργάζεται με άλλους αντίστοιχους φορείς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κλιματική αλλαγή και τη φροντίδα των αστέγων. Αποτελεί επίσης μία από τις εκπροσώπους του φιλανθρωπικού προγράμματος του TripAdvisor.

Στο Esquire

Πίσω στον Απρίλιο του 2006 είχε ποζάρει για το φακό της Sheryl Nields, στο αμερικανικό Esquire.  

Η ένδοξα ερωτική Rosario DawsonSHERYL NIELDS

"Στην οικογένειά μου, είτε έχεις μεγάλο στήθος και μικρούς γοφούς, είτε μικρό στήθος με μεγάλους γοφούς. Προφανέστατα εγώ είναι το θαύμα χωρίς ισχία" έλεγε χαριτολογώντας τότε και σχολιάζοντας την εμφάνισή της. Συμπλήρωνε δε, πως "επαναστατικό είναι να υποστηρίζεις τις αξίες σου ακόμη κι αν αυτές είναι κάπως αυστηρές, να έχεις ένα ωραίο σπίτι και κανένα τατουάζ". 

ΡΟΖΑΡΙΟ ΝΤΟΣΟΝ ΣΤΟ ESQUIRE 2SHERYL NIELDS

Να τα εκατοστήσεις Rosario. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου