Η λαμπερή καριέρα της Sophie Marceau δεν ξεκίνησε όπως η ίδια ονειρευόταν όντας μικρό κορίτσι. Αγαπούσε την υποκριτική και παλεύοντας να την κατακτήσει, κατάφερε να εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες σταρ του γαλλικού κινηματογράφου, ξεπερνώντας φυσικά τα όρια αυτού καθώς δεν είναι λίγες οι χολιγουντιανές παραγωγές που συγκαταλέγονται στο βιογραφικό της.

Ντεμπούτο στην μεγάλη οθόνη πραγματοποίησε σε ηλικία μόλις 14 ετών, όταν ο Γάλλος σκηνοθέτης Κλοντ Πινοτό ανέδειξε το ταλέντο της μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία La Boum το 1980. Δύο χρόνια μετά ακολουθεί το sequel της ρομαντικής κομεντί, με την Μαρσό να γίνεται είδωλο τόσο στην χώρα καταγωγής της, όσο και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη της διάκριση – απέσπασε το βραβείο Cesar (γαλλικό Όσκαρ) – στα 17 της χρόνια.

"Ξέρω ότι ήταν λάθος. Όμως πολλές φορές δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω"

Με την ενηλικίωση της ακολουθούν σημαντικές συνεργασίες με ήδη καταξιωμένους Γάλλους ηθοποιούς όπως η Κατρίν Ντενέβ και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, ενώ η δημοτικότητα της αυξάνεται σημαντικά με την ερμηνεία της στην ιστορική πολεμική ταινία του Μελ Γκίμπσον, "Braveheart", το 1995 και αργότερα αναλαμβάνοντας τον πολυπόθητο ρόλο του Bond Girl στην ταινία "The World Is Not Enough" με τον Πιρς Μπρόσναν στον ρόλο του διασημότερου μυστικού κατασκόπου.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr