Ciara, μία διαχρονική R'n'B αξία

Η Ciara σήμερα κλείνει 37 χρόνια στην τούρτα της ζωής της και εμείς παρακολουθούμε "1 2 Step" την πορεία της.

Η Ciara Princess Harris γεννήθηκε στο Φορτ Χουντ του Τέξας στις 25 Οκτωβρίου 1985 και είναι η μοναχοκόρη της Jackie και του Carlton Clay Harris. Αν και δεν της φαίνεται καθόλου, η γνωστή παγκοσμίως πλέον Ciara έχει μεγαλώσει σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον και αυτό την μετέτρεψε σε μια μικρή νομάδα κατά την εφηβεία της. Προτού κατακτήσει τον κόσμο, η εντυπωσιακή ερμηνεύτρια γύρισε τις ΗΠΑ, αφού έζησε κατά καιρούς σε Τζόρτζια, Νέα Υόρκη, Γιούτα, Καλιφόρνια, Αριζόνα και Νεβάδα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ciara (@ciara)

Από τότε η Ciara είχε ξεκινήσει να δείχνει το ταλέντο της, καθώς πρόλαβε σε μία από όλες τις στάσεις να σχηματίσει ένα γκρουπ. Σε ηλικία 17 ετών είχε χαρίσει τους στίχους της στην Blu Cantrell και από την επόμενη χρονιά, το 2003 θα έβγαζε τα πρώτα της (πολλά) χρήματα από τη μουσική. 

Από 18 χρονών έγινε παγκοσμίως γνωστή

Αφού αποφοίτησε από το Riverdale της Georgia το 2003, υπέγραψε συμβόλαιο με τη LaFace Records. Ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου άλμπουμ της αργότερα την ίδια χρονιά. Στις αρχές του 2004, έγραψε ένα ντέμο με τον παραγωγό δίσκων, Sean Garrett, το οποίο έπεσε στην αντίληψη του Lil Jon και έτσι έκανε το ντεμπούτο της με το single "Goodies". Ο Lil Jon δήλωσε αργότερα ότι ήξερε ότι θα γινόταν μεγάλη επιτυχία βλέποντας πως ακουγόταν παρόμοιο με το διεθνές hit του Usher, Yeah!.

Το Goodies κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2004 και πήγε απρόσμενα καλά για την ίδια. Βρέθηκε στην τρίτη θέση του αμερικανικού Billboard 200, πουλώντας 125.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην κορυφή του Top R&B/Hip-Hop Albums chart. Στα 19 της η Ciara θα γινόταν παγκόσμια σταρ στην όλο και αναπτυσσόμενη R&B σκηνή. 

Μετά την επιτυχία του άλμπουμ, η Ciara κυκλοφόρησε ένα CD/DVD με τίτλο Goodies: The Videos & More στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 12 Ιουλίου 2005, το οποίο περιελάμβανε remixes των τραγουδιών 1, 2 Step και Oh, καθώς και δύο νέα τραγούδια. Η κυκλοφορία έγινε πλατινένια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έκανε guest εμφανίσεις στο single Lose Control της Missy Elliott και στο single Like You του Bow Wow, τα οποία έφτασαν και τα δύο στο νούμερο τρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σημείωσαν παγκόσμια επιτυχία. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ciara (@ciara)

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2005, έκανε περιοδεία με τον Chris Brown και τον Bow Wow στο Holiday Jam Tour. Στα 48α Ετήσια Βραβεία Grammy, η Ciara έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες: Καλύτερης Νέας Καλλιτέχνιδας, Καλύτερης Ραπ/τραγουδιστικής Συνεργασίας για το "1, 2 Step", Καλύτερου Ραπ Τραγουδιού για το single της Missy Elliott, Lose Control και κέρδισε την τελευταία της υποψηφιότητα, Καλύτερου Μουσικού Βίντεο Μικρού Μήκους για το Lose Control. Όλα ξαφνικά άλλαξαν και η Ciara θα έπρεπε να διαχειριστεί την αδιανόητη επιτυχία της σαν να μην ήταν 18 χρονών.

2006-2007: Ciara: The Evolution 

Στις 5 Δεκεμβρίου 2006, η Ciara κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της, Ciara: The Evolution. Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, ο τίτλος του άλμπουμ "αφορά πολλά περισσότερα από την προσωπική μου ανάπτυξη - αφορά την εξέλιξη της μουσικής, την εξέλιξη του χορού, την εξέλιξη της μόδας." Το LP υπήρξε το πρώτο και μοναδικό νούμερο ένα άλμπουμ της Ciara στο αμερικανικό Billboard 200. Έγινε πολύ γρήγορα πλατινένιο από την RIAA στις Ηνωμένες Πολιτείες με 1,3 εκατομμύρια πωλήσεις σύμφωνα με τη Nielsen SoundScan.

Το διεθνές lead single του άλμπουμ, Get Up, στο οποίο συμμετέχει ο Chamillionaire έφτασε στην 7η θέση των πιο δημοφιλών της Αμερικής. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε για την ταινία Step Up (2006) και συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας. Για την υποστήριξη του άλμπουμ, η Ciara ξεκίνησε την πρώτη της περιοδεία ως headliner τον Οκτώβριο του 2006. Η περιοδεία πήγε σε δεκαεπτά διαφορετικά κλαμπ σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ciara, μαζί με τους Chris Brown και Akon, ήταν support act για την Good Girl Gone Bad Tour της Rihanna στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε επίσης, πραγματοποίησε guest εμφανίσεις στο So What του Field Mob και το Promise Ring της Tiffany Evans. 

> Διάβασε ακόμη: H αγγελική ομορφιά της Candice Swanepoel

Τον Οκτώβριο του 2008, η Ciara τιμήθηκε ως "Γυναίκα της Χρονιάς" του Billboard. Αν και το τρίτο της άλμπουμ είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2008, το Fantasy Ride κυκλοφόρησε μετά από αρκετές καθυστερήσεις τον Μάιο του 2009. Μιλώντας στο MTV News, η Ciara δήλωσε: "Διασκεδάζω λίγο περισσότερο με τους στίχους μου. Δεν φοβάμαι. Στην αρχή, ήμουν συνειδητοποιημένη και πραγματικά προστατευτική και κάπως φοβισμένη για να κάνω κάποια πράγματα. Με αυτό το άλμπουμ δεν κρατιέμαι, υπάρχει ελευθερία. Είναι απλά ο χώρος στον οποίο βρίσκομαι αυτή τη στιγμή." Έγινε το πρώτο top ten άλμπουμ της Ciara στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διαφορετική συνέχεια και ο έρωτας με τον Russell Wilson

Στη συνέχεια ακούσαμε πολλά από την Ciara. Tο Basic Instinct του 2010, το Ciara του 2013, το Jackie του 2015 και το Beauty Marks του 2019 δεν έφτασαν ακριβώς τις προηγούμενες επιτυχίες της, αλλά δεν τα πήγαν και άσχημα. Στην πορεία, η τραγουδίστρια πήρε μέρος σε μπόλικες διαμάχες. Το 2008, για παράδειγμα, εμφανίστηκε γυμνή στο εξώφυλλο του Vibe, αλλά αργότερα κατηγόρησε το περιοδικού ότι της έβγαλαν τα ρούχα με αερογράφο - έναν ισχυρισμό που ο εκδότης του Vibe αρνήθηκε, λέγοντας ότι η φωτογραφία ήταν στην πραγματικότητα δική της ιδέα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ciara (@ciara)

Τον Μάιο του 2014, η Ciara γέννησε έναν γιο, τον Future Zahir Wilburn, που πήρε το όνομά του από τον πατέρα του, τον Future. Αλλά η σχέση των γονέων κατέρρευσε αμέσως μετά, με τη Ciara να ακυρώνει τον αρραβώνα τους λόγω απιστίας. Οι εντάσεις ανάμεσα σε εκείνη και τον ράπερ Future, συνεχίστηκαν, καθώς ξεκίνησε να βγαίνει με τον Russell Wilson, παίκτη του αμερικανικού Football. Ένα άρθρο του Ιουλίου 2016 στο Vulture παρέθετε αποσπάσματα από κατατεθειμένα νομικά έγγραφα στα οποία η Ciara αναφερόταν σε ένα tweet του Future από το προηγούμενο έτος με "ποδοσφαιρικά emojis και όπλα που δείχνουν προς τις μπάλες ποδοσφαίρου". Σημειώνεται επίσης το τραγούδι του Future "Juice", στο οποίο λέει: "Tryna fuck my baby mama, dog what's up with you? You gon' make me get that heat, I'm pulling up on you".

> Διάβασε ακόμη: Freida Pinto, A Woman We Love

Αφού είδε την αγωγή της Ciara, ο Future ανταπέδωσε, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με το Pitchfork, "ότι δεν θα μπορούσε να έχει βλάψει τη φήμη της επειδή η καριέρα της ήταν αποτυχημένη". Και οι δύο αγωγές τελικά αποσύρθηκαν, καθώς η Ciara και ο Wilson συνέχισαν τη ζωή τους μαζί. Τώρα πια έχουν δύο παιδιά: Τη Sienna Princess Wilson, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2017, και τον Win Harrison Wilson, που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2020.
Αντί να "αποτύχει", η Ciara είδε την καριέρα της να μετατοπίζεται. Σήμερα έχει τη δική της σειρά μόδας, The House of LR&C- τα γράμματα σημαίνουν "Love, Respect and Care" (αγάπη, σεβασμός και φροντίδα).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ciara (@ciara)

Παράλληλα, είναι συνιδιοκτήτρια του Ten to One Rum και μαζί με τον Wilson διευθύνουν την Why Not You Production, μια εταιρεία που συνδέεται συμβατικά με το Amazon Prime Video. Η πιο γνωστή ταινία της μέχρι σήμερα είναι το National Champion. Μαζί επίσης συνεργάστηκαν για το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο Why Not You?. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ciara (@ciara)

Ο Russell Wilson αγωνίζεται σήμερα σαν quarterback στους Denver Broncos και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Στο Instagram μετρά 5,5 εκατομμύρια ακολούθους και είναι το πιο σημαντικό απόκτημα της ομάδας, όσον αφορά την παρουσία στα social media. Στην πραγματικότητα όμως, οι διαχειριστές των Broncos παρακαλούν για ένα story της Ciara, που με 33 εκατομμύρια followers ξεπερνά όλους τους παίκτες της ομάδας μαζί.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου