Jennifer Connelly, A Woman We Love

Η καστανομάλλα με τα γαλαζοπράσινα μάτια, την καλοσχηματισμένη μυτούλα και τα φιλήδονα χείλη γεννήθηκε στο Κάιρο της Αμερικής.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 12 Δεκεμβρίου 2022

Όμορφη, είναι όμορφη και θέλεις να ξέρεις κι όλα τ' άλλα, καθώς η Jennifer Connelly, εκτός από ωραία, είναι και μια χαρισματική, ταλαντούχα γυναίκα, κάτι που μεταξύ άλλων το μαρτυράει το Όσκαρ που κέρδισε για την ερμηνεία της στο φιλμ Ένας υπέροχος άνθρωπος, πριν από είκοσι και κάτι χρόνια. Αλλάς ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Jennifer Connelly, A Woman We LoveGetty Images

Γεννημένη στο Κάιρο, της Αμερικής

Η καστανομάλλα με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα μάτια, την καλοσχηματισμένη μυτούλα και τα φιλήδονα χείλη γεννήθηκε το 1970, στις 12 του Δεκέμβρη, στο Κάιρο της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της, που είχε ρίζες στην Ιρλανδία, απασχολείτο στη βιομηχανία της ένδυσης και η μητέρα της, Εβραία με ρίζες στη Ρωσία και την Πολωνία, ήταν έμπορος τέχνης.

Το κορίτσι μας πήγε σε ιδιωτικό, καλλιτεχνικό σχολείο, ενώ παιδί ακόμη άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο. Το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη το έκανε σε ηλικία 14 ετών, στο Κάποτε στην Αμερική. Αργότερα, σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ και Θέατρο στο Στάνφορντ.

JENNIFER CONNELLYGetty Images

Παρότι ουσιαστικά δεν έπαψε ποτέ να κλείνει μεγάλες δουλειές ως μοντέλο, την έμφαση την έδωσε στην καριέρα της στην υποκριτική, με ένα πρώιμο "μουσικό διάλειμμα", το 1986, όταν ηχογράφησε δύο pop τραγούδια για την αγορά της Ιαπωνίας.

Η καριέρα στη μεγάλη οθόνη

Ξεκίνησε με συμμετοχές σε mainstream και κάποιες ανεξάρτητες παραγωγές, χωρίς να κάνει το μεγάλο μπαμ μέχρι τη δεκαετία του 2000. Τότε ήταν που κέρδισε την αναγνώριση, χάρη στους ρόλους της σε φιλμ με διαφορετική αισθητική μεταξύ τους, όπως τα Πόλοκ, ο ασυμβίβαστος, Ρέκβιεμ για ένα όνειροΈνας υπέροχος άνθρωπος, Hulk και Απλώς δεν σε γουστάρει.

Κάπως έτσι συνέχισε και τα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι την πρόσφατη συμμετοχή της στο Top Gun: Maverick, που προβλήθηκε τελικά φέτος στη μεγάλη οθόνη, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές. 

JENNIFER CONNELLYGetty Images

Αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Snowpiercer, ένα μετα-αποκαλυπτικό δυστοπικό θρίλερ, ενώ στο μέλλον θα τη δούμε στη σειρά επιστημονικής φαντασίας Dark Matter - κι είμαστε σίγουροι ότι θα λάμψει στο σκοτάδι σαν τα 52 κεράκια που θα σβήσει σήμερα στην τούρτα της ζωής της.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου