Natasha Lyonne, αργήσαμε να ασχοληθούμε μαζί σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη "ρώσικη κούκλα" που παίζει στο Poker Face της Cosmote TV.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 03 Φεβρουαρίου 2023

Η πιο μπιζάρ πληροφορία για εκείνη είναι πως όταν πήγαινε σχολείο έφαγε αποβολή επειδή πουλούσε στους συμμαθητές της μαριχουάνα. Ο λόγος για τη Natasha Lyonne που γεννήθηκε στο Μεγάλο Μήλο το 1979, μεγάλωσε ως ορθόδοξη Εβραία και οι παππούδες της ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Σχολείο πήγε στη Νέα Υόρκη, για ένα μικρό διάστημα στο Ισραήλ όπου είχαν μετακομίσει οικογενειακώς και έπειτα πίσω στην Αμερική, σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που δεν τελείωσε ποτέ. Όπως έχει δηλώσει, ουσιαστικά ζει ανεξάρτητη από τα 16 της, έχοντας απομακρυνθεί από τους γονείς της.

Ο δρόμος προς τη δόξα

Την καριέρα της την ξεκίνησε νωρίς, καθώς άρχισε να δουλεύει από έξι ετών ως μοντέλο και ηθοποιός, κάτι που μάλλον δεν της βγήκε σε καλό, αν λάβει κανείς υπόψη του την εξής δήλωσή της: "Δεν είχα και τους καλύτερους γονείς. Δεν πιστεύω πως ήταν κακοί άνθρωποι. Ακόμα και αν ήταν έτοιμοι να αποκτήσουν παιδιά, είναι κάπως άκυρο να βάλεις το παιδί σου να δουλεύει από τα έξι του χρόνια".

Στα 16 της, το 1996, συμμετείχε στο Όλοι λένε σ' αγαπώ του Woody Allen, κάτι που της άνοιξε τις "μεγάλες πόρτες" για την επόμενη δεκαετία, με μέχρι τότε μεγαλύτερη επιτυχία της τη συμμετοχή της στο American pie, αλλά και τα sequels του που ακολούθησαν.

Παράλληλα, αντιμετώπιζε μια σειρά από νομικά και ιατρικά προβλήματα, ενώ το 2005 εισήχθηκε (με ψευδώνυμο) σε εβραϊκό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και ακολούθησε θεραπεία για να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη.

Στην τηλεόραση, η πρώτη της τεράστια επιτυχία ήταν ο ρόλος της ως Nicky Nichols στο Orange is the new black του Netflix, από το 2013 έως το 2019.

Στη συνέχεια ήρθε το Russian doll, που συνεχίζει να προβάλλεται στην ίδια πλατφόρμα. Πλέον, την απολαμβάνεις και στον ρόλο της Charlie Cale -μιας εργαζόμενης σε καζίνο που εμπλέκεται σε μια σειρά μυστήριων θανάτων- στη σειρά Poker Face (προβάλλεται από την Cosmote TV).

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου