Μόλις πέρυσι μάθαμε για τα καλά την Grace Van Dien ως Chrissy Cunningham του Stranger Things και αμέσως κολλήσαμε. Ωστόσο από ότι φαίνεται η πορεία της στο Χόλιγουντ θα έχει άδοξο τέλος. Η 26χρονη ηθοποιός κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες τη θλιβερή εμπειρία που έζησε όταν παραγωγός προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά και ανακοίνωσε ότι για αυτόν το λόγο έχει επικεντρωθεί στο streaming.

"Αυτό που με έκανε να φύγω από το χώρο είναι το γεγονός ότι στα τελευταία πρότζεκτ στα οποία εργάστηκα, δεν είχα τις καλύτερες εμπειρίες με κάποιους από τους ανθρώπους για τους οποίους έπρεπε να δουλέψω. Σε μία από τις τελευταίες ταινίες που έκανα, ένας από τους παραγωγούς μου ζήτησε - προσέλαβε μια κοπέλα με την οποία κοιμόταν και μετά την έβαλε να μου ζητήσει να κάνουμε ένα τρίο μαζί τους. Οπότε, σαν να λέμε, αυτό είναι το αφεντικό μου. Και τότε δεν το έκανα και έκλαψα και ήμουν τόσο αναστατωμένη", δήλωσε μεταξύ άλλων η Van Dien. "Και με το streaming επιλέγω εγώ με ποιον θα κάνω παρέα, με ποιον θα μιλήσω κ.λπ. κ.λπ.". 

Ποια είναι η Grace Van Dien

Η Grace Van Dien γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες  και είναι κόρη των ηθοποιών Casper Van Dien και Carrie Mitchum, ενώ είναι δισέγγονη του θρυλικού αστέρα του Χόλιγουντ των 40s, Robert Mitchum. Το 2005, σε ηλικία 19 ετών, η Van Dien εμφανίστηκε με την οικογένειά της στην σειρά "I Married a Princess", η οποία προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Lifetime στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε παίξει σε αρκετούς μικρούς ρόλους σε ταινίες του πατέρα της κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας. Πριν ξεκινήσει επίσημα την καριέρα της ως ηθοποιός, η Van Dien σκόπευε να γίνει συγγραφέας.  

Έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο στην ταινία Sleeping Beauty" και μεταξύ 2015 και 2017, εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές ταινίες, και είχε guest πρωταγωνιστικούς ρόλους στις τηλεοπτικές σειρές Code Black και White Famous. Ίσως τη θυμάσαι από τον πρώτο της μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο ως Brooke Osmond στη δραματική σειρά Greenhouse Academy στο Netflix. 

O ρόλος ωστόσο που την έκανε γνωστή σε όλον τον κόσμο, δεν ήταν άλλος από εκείνον της Chrissy Cunningham, μαζορέτας στο Λύκειο Hawkins του Stranger Things. Τότε δήλωνε: "Δεν πίστευα ότι ένας ρόλος με μικρό χρόνο στην οθόνη θα είχε τον αντίκτυπο που είχε, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτό. Μπορώ να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο για να παρευρίσκομαι σε συνέδρια θαυμαστών και να συναντώ όλους όσοι έχουν συγκινηθεί από τη σειρά. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία".

Την ίδια χρονιά, το 2022, η Van Dien άρχισε να κάνει streaming στο Twitch, ξεπερνώντας τους 200.000 followers μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη του καναλιού της. Σήμερα, είναι αυτό που απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.