Eva Longoria, A Woman We Love

Η χυμώδης Τεξικανή σταρ γεννήθηκε πριν από 49 Μάρτηδες (ακριβώς) και είναι απόγονος των Μάγια.

Πώς έφτασε να γεννηθεί η Eva Longoria -που είδε το φως το αληθινό μια μέρα σαν σήμερα και πιο συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου του 1975- στο Κόρπους Κρίστι του Τέξας κι από εκεί να καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο με το ταλέντο, την ομορφιά, την τσαχπινιά και την ευφυΐα της; Την πλέον αποδεκτή απάντηση έρχεται να μας τη δώσει ο Louis Gates Jr., καθηγητής του Χάρβαρντ και οικοδεσπότης της εκπομπής Faces of America. Σύμφωνα, λοιπόν, με μια έρευνα που διεξήγαγε το 2010, ο παλαιότερος πρόγονος της χυμώδους ηθοποιού που εντοπίζεται επί αμερικανικού εδάφους είναι ο ένατος προπάππους της, ο Lorenzo Suárez de Longoria.

Από την Αστουρία με αγάπη

Ο μακρινός αυτός συγγενής της έφυγε το 1603 από την Ισπανία και για να το κάνουμε πιο λιανό από το Οβιέδο της Αστουρίας όπου είχε γεννηθεί, για να αποικίσει μια περιοχή της Μεσοαμερικής που αργότερα έγινε γνωστή ως Μεξικό. Πολλά χρόνια αργότερα, το 1767, ο εγγονός του Longoria και έβδομος προπάππους της σταρ που έχει γενέθλια σήμερα απέκτησε σχεδόν 4.000 στρέμματα γης κατά μήκος του ποταμού Ρίο Γκράντε, μια έκταση που του παραχωρήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο Γ' της Ισπανίας.

Οι Longoria διατήρησαν αυτή τη γη για περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ μετά τον Αμερικανομεξικανικό Πόλεμο (1846-1848) και τον Αμερικανικό Εμφύλιο (1861-1865), έχασαν την ησυχία τους, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν νέες συνθήκες: Ο τόπος τους ανήκε πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες και άρχισε να αποτελεί πόλο έλξης για εποίκους.

Σύμφωνα, δε, με τεστ DNA που της έγινε, η γενετική της καταγωγή είναι κατά 70% ευρωπαϊκή, κατά 27% ιθαγενής αμερικανική (είναι άμεση απόγονος μιας Μάγια από τη Μεσοαμερική) και κατά 3% αφρικανική. Η ίδια πάντως, αυτοπροσδιορίζεται ως Τεξικανή, δηλαδή ως Μεξικανοαμερικανίδα από το Τέξας.

H 49χρονη ηθοποιός, με ύψος 1,55 μ., έχει ανακηρυχθεί ως μία από τις ομορφότερες γυναίκες του Χόλιγουντ πολλές φορές, και από πολλά περιοδικά ενώ μπήκε στις ζωές μας το 1999, μέσα από τη σειρά Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς. Έκτοτε, η ίδια έχει κάνει πολλές δουλειές, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο, ενώ έχει υπάρξει σκηνοθέτιδα αλλά και παραγωγός. Σήμερα, η Eva Longoria είναι παντρεμένη με τον Μεξικανό επιχειρηματία José Bastón, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο, τον 6 Santiago

Όποια κι αν είσαι, ό,τι κι αν είσαι, χρόνια πολλά Eva Longoria.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου