"Θα φύγω απ’ αυτό το σπίτι. Είστε όλοι τρελοί!". Ήταν η ατάκα που έλεγε και ξαναέλεγε η Ειρήνη Φαναριώτη στην αυτοσχέδια παράσταση που ανέβασε όταν ήταν μόλις 10 ετών με φίλες της από τη γειτονιά στο Αγρίνιο. Η ατάκα αυτή λίγα χρόνια μετά βγήκε αληθινή. Στα 18 έφυγε από το Αγρίνιο όχι λόγω της τρελής οικογένειάς της ("όλα τα μέλη έχουν σώας τα φρένας" μας διαβεβαιώνει η ίδια), αλλά για να σπουδάσει αρχικά στη Νομική Αθηνών και εν συνεχεία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Τη δικηγορία δεν την άσκησε ποτέ. Με την υποκριτική ασχολείται εδώ και μία δεκαετία, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015, όταν ίδρυσε την ομάδα Terre de Semis, καταπιάνεται και με τη σκηνοθεσία. "Η στροφή αυτή ξεκίνησε από την ανάγκη μου να παίζω σε παραστάσεις που με αφορούν προσωπικά και να αφηγούμαι τη δική μου πραγματικότητα. Δε θεωρώ τον εαυτό μου σκηνοθέτη. Από τη μία, μου αρέσει να οραματίζομαι κάτι και να προσπαθώ να το δω πάνω στη σκηνή να πραγματοποιείται, από την άλλη, όμως, δε θέλω να μην είμαι μέρος αυτής της πραγματικότητας όταν τελειώνουν οι πρόβες".

Τα τελευταία 14 χρόνια η Ειρήνη ζει στο Βύρωνα σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνο της απέναντι πολυκατοικίας. "Έχω μια σχέση αγάπης-μίσους με αυτή την εγγύτητα που βιώνουμε όλοι όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας". Συγκάτοικοί της είναι ο σύντροφός της, μία σκυλίτσα, η Δόμνα, και μία γάτα, η Τζίνι.

Info: Η Ειρήνη Φαναριώτη θα συμμετάσχει από 21 Ιανουαρίου 2019 στην παράσταση "Ο αγνός εραστής" του David Plante σε σκηνοθεσία Άρη Λάσκου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Στα άμεσα σχέδιά της είναι να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο για τα αδέσποτα ζώα και τη σημασία της υιοθεσίας.