Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα και, μόλις πήρε το πτυχίο της, έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές εγκληματολογίας στη Ρώμη. Εκεί έζησε δύο υπέροχα χρόνια δημιουργώντας ίσως τις πιο αγαπημένες μέχρι στιγμής αναμνήσεις της.

Η πρώτη της εμπειρία μπροστά από την κάμερα ήταν όταν δούλεψε σε διαφημιστικά σποτ για να βγάλει έξτρα χρήματα. Η δεύτερη ήταν η "τρίτη και φαρμακερή" ή, αλλιώς, η πρώτη της κινηματογραφική δουλειά. Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Χρήστου Νικολέρη Κανένας (2010) και έκτοτε ο φακός τη λάτρεψε. Είναι, βλέπεις, που έχει αυτά τα τεράστια γαλαζοπράσινα μάτια και το παριζιάνικο στυλ των ’60s αλλά και ένα χαριτωμένο τσαμπουκά που έρχεται σε άμεση αντίθεση με το γλυκό πρόσωπό της.

Την υποκριτική χαρακτηρίζει ως το δημιουργικό κομμάτι που αναζητούσε από παιδί για να ολοκληρώσει το προσωπικό της παζλ. Την ψυχολογία ως το μέσο για να αρχίσει να καταλαβαίνει λίγο καλύτερα τον κόσμο γύρω της. Η Τζωρτζίνα Λιώση ανέκαθεν ήθελε να έχει πολλά πρόσωπα. Κάποια από αυτά τα αποκαλύπτει στη θεατρική σκηνή και στη μεγάλη οθόνη. Κάποια άλλα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.


Info

Η Τζωρτζίνα Λιώση συμμετέχει στις παραστάσεις: Το σκλαβί της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου στο Θέατρο Πόρτα και Τα τέσσερα κοριτσάκια, έργο εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Πάμπλο Πικάσο, σε κείμενο και σκηνοθεσία Χρήστου Καρασαββίδη στο Tempus Verum - Εν Αθήναις.