Έχει συμμετάσχει σε σπουδαίες τηλεοπτικές σειρές. Τη γνωρίσαμε μέσα από το Νησί πριν από εννέα χρόνια, όταν βρισκόταν στο 3ο έτος των σπουδών της στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ είχε προηγηθεί ένα μικρό πέρασμα από τη σειρά Ματωμένα χώματα με την Άννα Συνοδινού. Η συνάντησή της με το σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη την οδήγησε έξι χρόνια μετά στην επίσης επιτυχημένη τηλεοπτική δουλειά του Η λέξη που δε λες. Έχει εμφανιστεί στον κινηματογράφο, έχει παίξει στην Επίδαυρο, έχει κερδίσει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού "Κάρολος Κουν". Έχει γίνει μητέρα. Και να φανταστείς ότι η Νεφέλη Κουρή είναι μόλις 30. Δε βιάζεται να προλάβει τη ζωή. Απολαμβάνει απλά τη διαδρομή με ψυχραιμία και δίχως πολλή σκέψη.

Η υποκριτική δεν ήταν η πρώτη της επιλογή. Σπούδασε ψυχολογία, αλλά δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα. Όταν επισκέφθηκε τη θεατρική ομάδα του Πολυτεχνείου μαζί με τη μία από τις τρεις αδελφές της, έκανε στροφή 180 μοιρών. Αν μπορούσε, θα έβλεπε όλη μέρα ταινίες. Από τη φετινή λίστα της ξεχωρίζουν το οσκαρικό Roma του Alfonso Cuarón, η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στις περσινές Κάννες Κλέφτες καταστημάτων του Hirokazu Kore-eda. Η γειτονιά της είναι το Χαλάνδρι. Εκεί γεννήθηκε και ζει σήμερα με το σύζυγό της, το φωτογράφο Γιώργο Καπλανίδη, και την κόρη τους.


Info: Το καλοκαίρι θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με τον Κατά φαντασίαν ασθενή του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ το χειμώνα θα πρωταγωνιστήσει στο Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης (This is not another agency)