Τα πολλά πρόσωπα της Έφης Γούση

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις, φωτογράφος συστήνεται στο Esquire με αφορμή τη φετινή θεατρική της εμφάνιση στην αθηναϊκή σκηνή.

Το όνομά της έγινε ευρέως γνωστό στην περσινή Eurovision, όταν ενορχήστρωσε το βιντεοκλίπ του Better Love και τη σκηνική παρουσία της Katerine Duska. Η Έφη Γούση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 35 χρόνια. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και σύντομα έκανε το πέρασμα από την υποκριτική στη σκηνοθεσία. Η φωτογραφία προέκυψε ως μια μορφή εκτόνωσης της θεατρικής της δραστηριότητας. "Επειδή δεν μπορούσα να σκηνοθετώ παραστάσεις για κάθε ιδέα που μου ερχόταν στο μυαλό, ξεκίνησα να εξωτερικεύω όλα όσα ένιωθα για ένα ρόλο, ένα έργο, φωτογραφίζοντας". Το όνειρο, η μαγεία αλλά και το σκοτάδι διαπλέκονται στις εικόνες της, όπου ο ήρωας είναι πάντα γένους θηλυκού.

Τα πολλά πρόσωπα της Έφης Γούση

Με τη νέα χρονιά θα μετακομίσει στο Παρίσι, όπου ελπίζει να ριζώσει. "Είναι μια μητρόπολη πραγμάτων, ένα ονειρεμένο μέρος, όχι με τη ρομαντική έννοια του όρου. Εξάλλου, δε μεγάλωσα με μαγνητάκι του Πύργου του Άιφελ στο ψυγείο".


Η Έφη Γούση συμμετέχει στην παράσταση "Ο γλάρος" του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου).


Φωτογραφίες © Γιώργος Καπλανίδης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου