Δύο Ελληνίδες μαθήτριες κέρδισαν τον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft
Δύο 17χρονες μαθήτριες από την Καλαμαριά και την Πετρούπολη κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς πληροφορικής στον κόσμο.
Δύο 17χρονες Ελληνίδες, η Ελένη Καρακασίδου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και η Κυριακή Πέτσα από την Πετρούπολη Αττικής, κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office Specialist, που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Μπορεί να τις χωρίζουν 500 χιλιόμετρα, όμως τις ενώνει η κοινή τους αγάπη για την τεχνολογία και η αποφασιστικότητά τους να ξεχωρίσουν. Και το κατάφεραν.
Ένας από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς πληροφορικής
Η Ελένη Καρακασίδου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία PowerPoint, ενώ η Κυριακή Πέτσα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Word. Τα κορίτσια εκπροσώπησαν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο σε έναν από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς πληροφορικής, στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές και μαθητές ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες.
Το εντυπωσιακό είναι πως οι δυο τους γνωρίστηκαν όχι από κοντά, αλλά μέσα από τις ψηφιακές τάξεις του Zoom, κατά τη διάρκεια των υποτροφιών της σχολής ExpertIN με έδρα την Καβάλα. "Μπορεί να μην είχαμε συναντηθεί ποτέ στην πραγματική ζωή, αλλά με την Κυριακή γίναμε αμέσως φίλες. Ήμασταν στην ίδια ψηφιακή ομάδα και μοιραζόμασταν τον ίδιο στόχο", είπε η Ελένη.
Η Κυριακή Πέτσα πρόσθεσε: "Δεν το πίστευα όταν άκουσα το όνομά μου. Ήταν μία στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα. Και ακόμα πιο ωραία, ήταν που ήμασταν εκεί μαζί".
Στο πλευρό τους στη Φλόριντα βρέθηκαν οι καθηγητές που τις καθοδήγησαν. Την Ελένη προετοίμασε ο Παναγιώτης Ασλανίδης, ενώ την Κυριακή η Γεωργία Μαρουσιάδου, η οποία συνόδευσε και τις δύο στο ταξίδι τους στις ΗΠΑ.
Η πορεία προς την κορυφή
Οι επιτυχίες των δύο κοριτσιών ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος, όταν πρώτα διακρίθηκαν στον εθνικό προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη στην Αθήνα. Από εκεί, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο τελικό.
Ο διαγωνισμός Microsoft Office Specialist διοργανώνεται για 24η συνεχή χρονιά και αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρισμένες διεθνώς πιστοποιήσεις δεξιοτήτων σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δεν είναι απλώς ένα τεστ γνώσεων, αλλά μια σκληρή δοκιμασία ταχύτητας, ακρίβειας και εξοικείωσης με τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται καθημερινά από επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η πιο ύπουλη μορφή στρες που αντιμετωπίζει η γενιά μας
Τι είναι το άγχος υψηλής λειτουργικότητας, ποια είναι τα βασικά συμπτώματα και γιατί άνθρωποι που δείχνουν επιτυχημένοι και παραγωγικοί βιώνουν καθημερινά έντονο στρες χωρίς να το καταλαβαίνουν.
Πώς οι ταινίες John Wick έφεραν στο προσκήνιο το BJJ
Πέρα από την κληρονομιά του θρυλικού Royce Gracie, οι θεαματικές εκτελέσεις του Keanu Reeves στο Brazilian Jiu-Jitsu, έδωσαν στην τέχνη την προσοχή που της άξιζε.
Γραφει Κωστας ΧρηστουSmile Through it: Η νέα καμπάνια της Diesel μας καλεί να δούμε το καθημερινό χάος με αισιοδοξία
"Fake it ’til you make it" — αυτή είναι η στάση ζωής που προτείνει η καμπάνια SS26 της Diesel.
White Horse Tavern: Το μπαρ που αγάπησε ο Jack Kerouac
Το White Horse παραμένει μέχρι και σήμερα ορόσημο της beat σκηνής. Και φιλοξένησε έναν από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες.
Γραφει Κωστας ΧρηστουΚοστίζουν όσο ένα ταξίδι στο Παρίσι, αλλά είναι το πιο cool αξεσουάρ που θα φορέσεις φέτος
Ενώνοντας τον κόσμο της τεχνολογίας με εκείνον του πολυτελούς design, τα νέα wireless ακουστικά Beo Grace της Bang & Olufsen δίνουν τη μελωδία σε κάθε δραστηριότητα της ημέρας.
8 τρόποι για να ξαναζήσει το παλιό σου smartphone
Το παλιό σου κινητό δεν χρειάζεται να μένει ξεχασμένο. Από media player και κάμερα ασφαλείας μέχρι εφεδρικό τηλέφωνο, δες 8 πρακτικούς τρόπους για να το αξιοποιήσεις ξανά.
Γραφει Τιμος Σαλαμες

