Σε περίπτωση που δεν έχεις ιδέα τι χριστουγεννιάτικο δώρο να προσφέρεις σε κάποιον, ειδικά αν αυτός λατρεύει τα αυτοκίνητα και τα vintage αντικείμενα, τότε σου έχουμε μια ιδέα για το μάλλον ιδανικότερο.

Όχι, δεν είναι κάποιο πανάκριβο ρετρό όχημα όπως εκείνα που βλέπεις στις δημοπρασίες συνήθως του οίκου Sotheby's, αλλά ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο φωτογραφικό λεύκωμα. Το Classic Cars: A Century of Masterpieces περιλαμβάνει περισσότερες από 300 φωτογραφίες από μυθικά οχήματα που έγραψαν την ιστορία της αυτοκίνησης αλλά παράλληλα έχτισαν και απογείωσαν το αισθητικό της προφίλ. Και ξέρεις, πρόκειται για εικόνες που έχουν τραβηχτεί υπό ένα πολύ συγκεκριμένο concept ώστε να αναδεικνύουν όλες τις πτυχές του εκάστοτε αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας σχεδόν κάθε λεπτομέρεια γι' αυτό. Πρόκειται για ένα από εκείνα τα coffee table books που σε καμία των περιπτώσεων δεν περνούν απαρατήρητα.

Η Porsche Spyder 550 του 1955

Στις σελίδες του βιβλίου της ACC Art Books παρελαύνουν αυτοκίνητα όπως τα Volkswagen Beetle, Lancia Lambda, Austin Seven, Ford Mustang, Jaguar C-Type και πλήθος άλλων από τη δεκαετία του 1930 μέχρι και τις μέρες μας. 

Η γκάμα ασφαλώς και περιλαμβάνει από κλασικά αυτοκίνητα μέχρι σύγχρονα supercars.

Η McLaren F1 του 1998

Το Classic Cars: A Century of Masterpieces κοστίζει (με σκληρό εξώφυλλο) $54 και μπορείς να το αποκτήσεις εδώ.