Οι μεγαλύτερες γκάφες που έγιναν ποτέ σε γυρίσματα

Το συμβάν με τον καφέ στο S08e04 του GoT ξύπνησε αναμνήσεις.

Ήταν γραφτό το τέταρτο επεισόδιο του όγδοου και τελευταίου κύκλου του Game of Thrones να μείνει στην ιστορία ως το επεισόδιο όπου την παράσταση έκλεψε ένα ποτήρι με καφέ. Πραγματικά, παρά τις χιλιάδες ανοιχτές απορίες που άφησε το S08e04, τίποτα δεν συζητήθηκε περισσότερο από τη (μάλλον τυχαία) τοποθέτηση προϊόντος γνωστού brand που δραστηριοποιείται στον χώρο της μαζικής εστίασης και συγκεκριμένα του καφέ. Το HBO έβγαλε μία λιτή ανακοίνωση και, λογικά, κάποιος από τους φροντιστές της σειράς ήδη βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας.

Στην εποχή των αλγορίθμων το συμβάν μας υπενθύμισε ότι κάποτε η τηλεόραση και το σινεμά ήταν δύο χειροποίητες τέχνες. Η διάσημη γκάφα του Stormtrooper από το Star Wars παραμένει μέχρι σήμερα ένα σύμβολο άλλων περισσότερο αναλογικών και πιο ευτυχισμένων εποχών. Γιατί, τελικά, τα λάθη είναι ανθρώπινα ενώ το ζητούμενο δεν είναι η τελειότητα αλλά οι δυνατές αναμνήσεις. Σαν κι αυτές που μας έχουν αφήσει μερικές από τις πλέον περιβόητες γκάφες που έγιναν ποτέ σε γυρίσματα.

Star Wars IV – A New Hope (1977)

Το πιο γνωστό στα ελληνικά ως ο πρώτος Πόλεμος των Άστρων είχε μία τεράστια γκάφα ήδη από την εναρκτήρια σκηνή του: ένας απρόσεκτος Stormtrooper κοπανά με δύναμη το κεφάλι του στην πόρτα λες και πρόκειται για κάποια φαρσοκωμωδία.

Three Men and a Baby (1987)

Για χρόνια το κοινό πίστευε ότι υπήρχε, πραγματικά, ένα φάντασμα στα γυρίσματα της ταινίας. Τελικά, η περιβόητη σκιά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από ένα χάρτινο ομοίωμα ηθοποιού που είχε ξεχαστεί από προηγούμενη σκηνή.

Pulp Fiction (1994)

To magnum opus του Quentin Tarantino μοιάζει αλάνθαστο. Κι όμως, στη μεγαλειώδη σκηνή όπου ο Samuel L. Jackson απειλεί με βιβλική καταστροφή τον άτυχο νεαρό που κάθεται απέναντί του, υπάρχουν κάποιες τρύπες από σφαίρες στους τοίχους πολύ πριν αρχίσει το πιστολίδι.

Braveheart (1995)

Το μεσαιωνικό έπος του Mel Gibson διαδραματίζεται στον 13ο αιώνα μ.Χ., οπότε η παρουσία ενός αυτοκινήτου στα μετόπισθεν του αγγλικού ιππικού πραγματικά δεν βγάζει κανένα νόημα. Αρκετά χρόνια πιο πριν είχαν δοκιμάσει κάτι παρόμοιο οι Monthy Pythons στους Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης, εκείνο το φιλμ όμως ήταν σατυρική παρωδία -κι όχι ιστορικά ενημερωμένο επικό σινεμά.

American Sniper (2014)

Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμη για ποιον παρανοϊκό λόγο ένα καλογυρισμένο πολεμικό δράμα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μία κούκλα που έκανε "μπαμ" ότι δεν ήταν αληθινό μωρό. Ερασιτεχνικό λάθος που θα ταίριαζε σε ταινία μαθητή λυκείου.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Μεγάλη γκάφα μεν, τεράστια σύλληψη δε. Γιατί μπορεί ο άσχετος τύπος με το καπέλο από την Άγρια Δύση να μην έχει καμία δουλειά με τους κουρσάρους, ποιος όμως δεν θα ήθελε μία ταινία όπου οι καουμπόηδες και οι πειρατές θα υπήρχαν στα ίδια πλάνα;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης