5 κόλπα από τον στρατό που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη

Οι στρατιώτες βρίσκουν πάντα τρόπους να λύνουν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ισχύει και για σένα, τον απλό πολίτη.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 23 Σεπτεμβρίου 2019

Όλοι σχεδόν έχουμε υπηρετήσει την υποχρεωτική στρατιωτική μας θητεία. Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι το Σώμα και η ειδικότητα που καταταγήκαμε ήταν σε θέση να μας κάνει να μάθουμε σημαντικά μυστικά και κόλπα επιβίωσης υπό δυσμενείς συνθήκες. Τα 5 παρακάτω κλασικά στρατιωτικά τεχνάσματα είναι σίγουρο ότι θα σου φανούν χρήσιμα στην καθημερινή ζωή σου ως πολίτης.

Κολλητική ταινία στα πόδια

Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας και δεν φοβάσαι τόσο την ιδέα των μεγάλων αποστάσεων όσο τις ενοχλητικές φουσκάλες που δημιουργούνται στα πόδια σου έπειτα από πολλά χιλιόμετρα διαδρομής μέσα σε βουνά και ανώμαλους δρόμους, δες τι θα σου μάθει ένας πεζικάριος: αυτοκόλλητη χάρτινη ταινία. Το συγκεκριμένο κόλπο επινοήθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα από τους στρατιώτες, αποτρέποντας την εμφάνιση ερεθισμών και οιδημάτων που δημιουργούν οι αρβύλες στα πόδια. Απλά, εφάρμοσε λίγη κολλητική ταινία στα σημεία του ποδιού που τρίβονται περισσότερο κατά την επαφή με το  παπούτσι.

Ζάχαρη στις πληγές

5 κόλπα από τον στρατό που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη

Συνεχίζοντας να μιλάμε για τραύματα, περνάμε σε πιο απρόοπτες και επίπονες καταστάσεις, όπως ένας τραυματισμός του δέρματος με έντονη αιμορραγία: η λύση είναι λίγη ζάχαρη επάνω στην πληγή, γεγονός που όχι μόνο σταματά την αιμορραγία αλλά απομακρύνει και τον κίνδυνο μόλυνσης. Η ζάχαρη (όπως και το αλάτι, μόνο που αυτό τσούζει φρικτά) αποτελεί μια από τις παλαιότερες φυσικές θεραπείες κατά των τραυματισμών του δέρματος και η αντισηπτική δράση της είναι ικανή να θανατώνει γρήγορα τα βακτήρια και να αποστειρώνει το φλεγμονώδες σημείο.

Ψησταριά από βαμβάκι

Η στρατιωτική θητεία δεν παρέχει πρακτικές λύσεις μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το άναμμα φωτιάς για ζεστασιά ή ψήσιμο και μαγείρεμα φαγητού στην ύπαιθρο γίνεται απλή υπόθεση -ακόμη και όταν όλα τα γύρω ξύλα είναι βρεγμένα- με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αλείφοντας ένα μεγάλο κομμάτι με λίγη βαζελίνη αφενός η φωτιά αρπάζει με την πρώτη και αφετέρου η φλόγα μένει σταθερή και ισχυρή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς να φοράς με άψογη εφαρμογή ένα πουκάμισο

Ακόμη και η ένδυση των φαντάρων απαιτεί στρατιωτική πειθαρχία, τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο εφαρμογής. Για παράδειγμα, για ένα τέλειο ίσιωμα του πουκάμισου μέσα από το παντελόνι (ειδικά αν το μέγεθος δεν είναι ακριβώς το σωστό) ο στρατός έχει το μυστικό της τέλειας προσαρμογής: με τους αντίχειρες και τους δείκτες κάθε χεριού πιάνεις γερά τις πλευρικές ραφές του πουκαμίσου και τις τραβάς προς τα κάτω μέχρι το ύφασμα να μην τεντωθεί εντελώς και αναδιπλώνοντας το πλεόνασμα υπό μορφή τριγώνου με την κορυφή του στο εμπρός σημείο του πουκαμίσου –λίγο πιο κάτω από το ύψος της ζώνη του παντελονιού. Σε αυτό το σημείο μπορείς να βάλεις το πουκάμισό σου μέσα μέσα στο παντελόνι στηρίζοντας τα πάντα με μια φαρδιά ζώνη. Αυτή η τεχνική κρατά τη θέση του πουκαμίσου σταθερή όσο συχνά κι αν κάθεσαι ή σηκώνεσαι από την καρέκλα ή περπατάς και στέκεσαι.

ΣΤΡΑΤΟΣ

Το μυστικό των καλογυαλισμένων παπουτσιών

Τα παπούτσια αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της εμφάνισής σου, το οποίο περιγράφει άμεσα την προσωπικότητά σου. Στο στρατό, όπου εκεί δεν παίζει ρόλο το στυλ αλλά η άψογη εικόνα του συνόλου της στολής, τα παπούτσια (οι αρβύλες για την ακρίβεια) ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο πρέπει να είναι πάντα σε τέλεια κατάσταση κατά τη διάρκεια της αναφοράς λόχου. Μια πλούσια στρώση βερνικιού την οποία θα αφήσεις να ξεκουραστεί για 15 λεπτά αποτελεί το πρώτο κομμάτι της διαδικασίας. Μετά, περνάς τη βούρτσα με γρήγορες ανάλαφρες κινήσεις -σκουπίζεις, δεν τρίβεις. Στο τέλος, πιάνεις ένα βαμβακερό ύφασμα από τις δύο άκρες και "λουστράρεις" τα παπούτσια με κινήσεις δεξιά-αριστερά.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος