Ο πάντα cool Brad Pitt

12 λόγοι που εξηγούν το ότι ο Brad Pitt είναι ένας από τους σπουδαιότερους της γενιάς του.

Esquire Team
Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 17 Σεπτεμβρίου 2019

Έχουν περάσει 28 χρόνια. Το 1991, ο Brad Pitt εμφανίστηκε στον πρώτο του μεγάλο ρόλο στον κινηματογράφο, υποδυόμενος τον J.D., έναν γοητευτικό νεαρό ληστή, που κλέβει την καρδιά της Thelma (Geena Davis) στο road movie–ορόσημο του Ridley Scott, Thelma & Louise. Τότε, όλοι μιλούσαν για τον 28χρονο πολλά υποσχόμενο σέξι ηθοποιό που έμπαινε με φόρα στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ. Σήμερα, ο Pitt δεν έχει χάσει ίχνος από τη γοητεία, την ομορφιά και το coolness του. Το έχει αποδείξει με την τριανταετή επαγγελματική του διαδρομή, αλλά και με την προσωπική του ζωή. Κάποτε, τον παρομοίασαν με διαμάντι: Όπως οι πολλές επιφάνειες του διαμαντιού είναι εκείνες που γεννούν την ακτινοβόλα λάμψη του, παρομοίως και τα πολλά πρόσωπα του Pitt είναι εκείνα που συνθέτουν τον άντρα που ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του σέξι. Του αρκούσε να είναι cool. Το αποδεικνύουν τα ακόλουθα 12 facts από τη ζωή του ενός και εκτός μεγάλης οθόνης.

Ο πάντα cool Brad Pitt
Το 2009, κατά τη διάρκεια του 5ου ετήσιου συνεδρίου του Clinton Global Initiative (CGI), που ενώνει ανθρώπους από την πολιτική, την επιστήμη, τη θρησκεία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία με σκοπό την συζήτηση γύρω από θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και της παγκόσμιας ειρήνης. 

Το ανθρωπιστικό του έργο

Μέσα στα χρόνια έχει μιλήσει σε σχολεία για τη σημασία της πολιτικής ψήφου, ενώ έχει υποστηρίξει την ανάγκη δημόσιας χρηματοδότησης στην έρευνα για τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Μαζί με τους George Clooney και Matt Damon, μεταξύ άλλων, έχουν ιδρύσει το Not On Our Watch, φιλανθρωπικό οργανισμό ενάντια σε μαζικές θηριωδίες, όπως στο Νταρφούρ. Με την πρώην σύζυγό του, Angelina Jolie διατηρεί το Maddox Jolie-Pitt Foundation που σκοπό έχει την καταπολέμηση της φτώχειας και την προστασία του περιβάλλοντος στη βορειοδυτική Καμπότζη. Και η ανθρωπιστική του δράση δεν σταματά εδώ. Μετά την καταστροφική επέλαση του τυφώνα Κατρίνα από την Νέα Ορλεάνη το 2005, δημιούργησε το Make It Right Foundation, για την ανάπτυξη σειράς οικολογικών και οικονομικών κατοικιών στην περιοχή.

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ

Κατά βάθος είναι ένας έφηβος αλήτης

Όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί μία από τις αμαρτωλές του συνήθειες ακόμα και σήμερα είναι να βλέπει βιντεάκια με τις καφρίλες των Jackass, που ξεκίνησαν το 2000 στο ΜTV και μέσα στα χρόνια κατέκλυσαν και τον κινηματογράφο. 

Η μάχη του κατά της ομοφοβίας

Το 2008, ο Pitt δώρισε 100 χιλιάδες δολάρια για να υποστηρίξει καμπάνια για την νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Καλιφόρνια. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Reuters: "Κανένας δεν μπορεί να στερήσει από κανέναν τη ζωή που επιθυμεί. Δεν υπάρχει χώρος στις ΗΠΑ για διακρίσεις, μόνο για ισότητα".

Η εμμονή του με το φαγητό

Μπορεί να το έχεις παρατηρήσει, μπορεί και όχι. Σχεδόν δεν υπάρχει ταινία στην φιλμογραφία του Pitt που να μην τον δείχνει να τρώει, κάτι να καταβροχθίζει με λαιμαργία - από burgers, hot dogs και ποπ κορν μέχρι μπριζόλα και ντόνατς. Ακόμα κι αν έχει απέναντί του την Marion Cotilliard να ξεκουμπώνει το πουκάμισό της.  

Θα έρθει σε κόντρα για τα πιστεύω του με τον οποιονδήποτε

Ακόμα κι αν ο οποιοσδήποτε είναι η οικογένειά του. Πριν μερικά χρόνια, η μητέρα του, Jane Pitt είχε χρησιμοποιήσει τη φήμη του γιου της για να υποστηρίξει την εκστρατεία του ρεπουμπλικανού Mitt Romney για τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 2012. Όπως η ίδια είχε αναφέρει δημοσίως "Στηρίζω τον Romney γιατί είναι ένας οικογενειάρχης με αρχές, που πιστεύει στον Ιησού Χριστό, όχι στους ομοφυλόφιλους... Δεν στηρίζω ανθρώπους σαν τον Obama". Όταν τα λεγόμενά της έφτασαν στα αυτιά του Pitt, μέσω επιστολής που απέστειλε στα ΜΜΕ έκανε σαφές ότι οι απόψεις της μητέρας του όχι μόνο δεν τον εξέφραζαν, αλλά ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δικές του.

Έχει ταλέντο στις γλώσσες

Για την ακρίβεια στις προφορές, με πιο χαρακτηριστικές την ιρλανδική στην "Αρπαχτή" του Guy Richie, όπου υποδύθηκε έναν Ιρλανδό ρομά και την ιταλική στο "Άδωξοι Μπάσταρδη" του Quentin Tarantino, ενσαρκώνοντας έναν Αμερικανό υπολοχαγό που καλείται να στρατολογήσει ομάδα οκτώ Εβραιοαμερικανών στρατιωτών προκειμένου να εκφοβίσει τον ναζιστικό στρατό.

Απλά απολαυστικός.

Παίζει κιθάρα και γράφει τραγούδια

"Παίζω κιθάρα και γράφω στίχους, αλλά πιστεύω ότι είμαι πολύ κακός και στα δύο. Γι' αυτό και το κάνω κρυφά, στο σπίτι, για το κέφι μου. Μακάρι να είχα ταλέντο. Θα γινόμουν μουσικός. Και τι δεν θα έδινα να μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω Chet Baker σε κάποια ταινία", είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του. 

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ
Με τον Sting σε φιλανθρωπικό γκαλά το 2017 στο Μαλιμπού.

Τα social media δεν τον αφορούν

Δεν έχει λογαριασμό στο Facebook, στο Twitter ή στο Instagram. Ποτέ δεν είχε, ποτέ δεν θα έχει. "Γιατί να θέλω να χάσω την ελευθερία μου;", είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Once Upon a Time in Hollywood στο Φεστιβάλ των Καννών τον ρώτησαν για την social media-κή του αποχή. 

Είναι υπερπροστατευτικός με τα παιδιά του

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤΌταν ήταν ακόμα παντρεμένος με την Angelina Jolie, η τότε σύζυγός του είχε αποκαλύψει ότι και οι δύο ήταν υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά τους όσον αφορά τη δημοσιότητα, σε βαθμό που είχαν ζητήσει να εγκατασταθεί ειδικό πρόγραμμα στους υπολογιστές του σπιτιού, που εμπόδιζε το Google να εμφανίσει στις αναζητήσεις δημοσιεύματα και φωτογραφίες των γονιών τους.  

 

Έχει διαφημίσει από παντελόνια μέχρι μπύρες και αρώματα

Η Levi's δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο σεξ απίλ του αντικείμενου του πόθου του Thelma & Louise και του πρότεινε να γίνει το κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας της στα 90s, διαφημίζοντας τι άλλο; Τζην παντελόνια. 

Χρόνια μετά, το 2005 κι ενώ η ταινία "Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ" έσπαγε ταμεία, πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικό σποτ της Heineken για τις ανάγκες του Superbowl.

Ωστόσο, η πιο ώριμη απόπειρά του στον κόσμο της διαφήμισης ήταν αναμφίβολα η συμμετοχή του στην καμπάνια του οίκου Channel το 2012 για το κλασικό άρωμα Chanel No5. "Δεν είναι ταξίδι. Τα ταξίδια τελειώνουν. Εμείς προχωράμε". 

Είναι η ψυχή της παρέας

Το απέδειξε λίγο καιρό πριν, όταν κατά τη διάρκεια φωτογράφισης στο πλαίσιο προώθησης του Once Upon a Time in Hollywood, δεν σταμάτησε να διασκεδάζει τους συναδέλφους του, επιδεικνύοντας ότι δεν έχει ταλέντο μόνο στην υποκριτική. Οι αλά Billy Elliot χορευτικές φιγούρες του ήταν πράγματι το κάτι άλλο. 

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Οι προσωπικές εξομολογήσεις δεν τον φοβίζουν

"Έπινα πάρα πολύ. Ξαφνικά έγινε πρόβλημα. Και είμαι στα αλήθεια χαρούμενος που πλέον μπορώ να το ελέγξω", είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ, λίγο καιρό μετά το διαζύγιό του με την Jolie, το 2016, ύστερα από δύο χρόνια γάμου, τονίζοντας ότι στεναχωριέται περισσότερο για τα παιδιά του, που ενεπλάκησαν σε όλη αυτή την κακή δημοσιότητα. Πριν μερικές εβδομάδες, μιλώντας στους New York Times, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι στα 90s έκανε χρήση μαριχουάνας, αλλά και να αποκαλύψει ότι μετά το διαζύγιό του, αποφάσισε να πάει σε συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών, δημιουργώντας μάλιστα στενή σχέση με την ομάδα, με την οποία μοιραζόταν τα πιο κρυφά του μυστικά: "Έβλεπες όλους αυτούς τους άνδρες να κάθονται γύρω από έναν κύκλο και να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς, με έναν τρόπο που δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ. Ένιωθα ασφαλής. Κανείς δεν με έκρινε και έτσι σταμάτησα να κρίνω κι εγώ τον εαυτό σου".

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ

Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος