Τα πολυτιμότερα παιχνίδια περασμένων δεκαετιών

Στα 80s και τα 90s ήταν απλά τα δώρα των Χριστουγέννων. Σήμερα κοστίζουν μία περιουσία.

Lego, transformers, hot wheels, card games και γενικά παιχνίδια που είναι γεμάτα αναμνήσεις από τα 80s και τα 90s. Κανονικά, τόσα χρόνια μετά, θα έπρεπε να τα έχεις αποχωριστεί. Δεν είναι, όμως, καθόλου εύκολο να πετάξεις κάτι που έχει χαραγμένο πάνω του όλη την παιδική σου ηλικία. Στις εποχές που ζούμε άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την ίδια τη νοσταλγία.

Η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι οι εξωπραγματικές τιμές που πιάνουν αρκετά παιχνίδια από περασμένες δεκαετίες στο eBay. Στο χρηματιστήριο των games πολλά από αυτά ξεπερνούν ακόμα και τα χίλια ευρώ. Μήπως, λοιπόν, να έριχνες μία ματιά στο πατάρι σου;

Τα πολυτιμότερα παιχνίδια περασμένων δεκαετιώνΚάρτες Pokemon

Και πιο συγκεκριμένα η Charizard Holo Card (1st edition) από το Pokemon deck του 1999 κοστίζει περίπου 62 ευρώ σήμερα. Οι φήμες λένε ότι υπάρχουν μόνο 120 τέτοιες κάρτες σε όλον τον κόσμο.

 

CastlevaniaCastlevania III: Dracula's Curse

Το σκοτεινό video game του 1989 για το NES με την ατμόσφαιρα που παραπέμπει στον Κόμη Δράκουλα και την Τρανσυλβανία είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμο, αφού η αξία του αγγίζει τα 8.225 ευρώ.

 

αεροπλανοφόρο gi joe 2Αεροπλανοφόρο GI Joe

To G.I. Joe Aircraft Carrier U.S.S του 1985 μπορεί να πιάσει μέχρι 5.500 ευρώ. Αντίστοιχα ο Τalking Man of Action του 1975 πλησιάζει τις 4.500 ευρώ.

 

 

Ε.Τ. εξωγήινοςE.T. the Extra-Terrestrial Toy

Αν είχες κάποιον θείο στην Αμερική ίσως σου είχε κάνει δώρο την εξωγήινη κούκλα από την θρυλική ταινία του 1982. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που άγγιζε το φυσικό μέγεθος του E.T. και κοστίζει σήμερα κοντά στα 640 ευρώ.

 

Transformers δεινόσαυροςTransformers D-336 Deathsaurus

Τι καλύτερο και πιο 80s από ένα μοντέλο των Transformers που μεταμορφώνεται σε δεινόσαυρο; Δίκαι έχει αποκτήσει μυθική αξία και ιδιαίτερα τσουχτερή τιμή που αγγίζει τα 840 ευρώ.

 

Batman φιγούραΦιγούρα Batman

Μία απλή και μάλλον ακαλαίσθητη φιγούρα του ανθρώπου-νυχτερίδα. Κι όμως, 43 χρόνια μετά τη γέννησή της έχει αποκτήσει συλλεκτική αξία που κυμαίνεται γύρω στα 540 ευρώ.

 

ΧελωνονιντζάκιαΧελωνονιντζάκια

Σε περίπτωση που στο πατάρι σου υπάρχουν τα action figures από τις τέσσερις χελώνες-νίντζα που τρελαίνονταν για πίτσα υπολόγιζε ότι αξίζουν 1200 ευρώ

 

Technics LegoTechnic Expert Builder Motorcycle

Τα θρυλικά συναρμολογούμενα τουβλάκια στην πιο μηχανολογική εκδοχή τους. Εδώ ένα από τα πλέον πολύπλοκα μοντέλα τους, το οποίο πιάνει περίπου 830 ευρώ στο χρηματιστήριο των παιχνιδιών.

 

ThundercatsThunderCats Bengali Action Figure

Σίγουρα θυμάσαι τα Thundercats, μάλλον όμως έχει σβηστεί από την μνήμη σου ο Bengali. Αν τώρα αποτελείς εξαίρεση και έχεις ακόμα αυτήν την action figure στην κατοχή σου, μάθε ότι τα χρόνια εκτόξευσαν την αξία της στα 795 ευρώ.

 

Megazord power rangersMegazord Action Figure

Στα βαθιά 90s υπήρχαν οι Power Rangers. Αυτοί οι πολύχρωμοι μαχητές καβαλούσαν τα dinozords, τα οποία όταν ενώνονταν έφτιαχναν το ρομπότ Megazord. Η action figure από το 1993 σήμερα κάνει κοντά στα 640 ευρώ.

 

Optimus primeOptimus Prime

Ο ίσως πιο τρομακτικός "κακός" που κυκλοφόρησε ποτέ σε κινούμενα σχέδια ήταν το ανεστραμμένο είδωλο των καλών και αγαθών Transformers. Η αξία του σήμερα κόβει την ανάσα: 3.405 ευρώ.

 

Kermit ο βάτραχοςKermit, o βάτραχος

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών στο ύφος ας θυμηθούμε τον εμβληματικό χαρακτήρα του Muppet Show δια χειρός Jim Henson. H φιγούρα του ακόμα και σήμερα αξίζει περίπου 118 ευρώ.

 

Black LotusMagic: The Gathering

Το card game που υπήρξε για χρόνια το καταφύγιο για κάθε nerd είχε ένα ιερό δισκοπότηρο. Το όνομα αυτού; Black Lotus Card. Πόσο κοστίζει σήμερα; 173 ευρώ.

 

 

Star Wars lunch boxStar Wars Lunch Box

Μιλώντας για nerd καταστάσεις, ιδού: Ένα lunchbox από τις πρώτες μέρες του Πολέμου των Άστρων. Όχι τόσο ακριβό (48 ευρώ περίπου) όσο τα υπόλοιπα , πραγματικά πολύτιμο όμως για τη νοσταλγία που κουβαλά.

 

Υu Gi OhΚάρτες Yu-Gi-Oh

Το αντίπαλο δέος του Magic: Τhe Gathering είχε το δικό του Άγιο δισκόποτηρο. Σήμερα η τιμή του αγγίζει τα 914 ευρώ (και, ναι, υπάρχουν ακόμα ενήλικες που παίζουν card games). 

 

Hot WheelsHot Wheels 

Μία Camaro του '67 είναι ένα θρύλος πάνω σε τέσσερις ρόδες. Έτσι είναι πολύτιμη, ακόμη κι όταν πρόκειται απλά για μινιατούρα, με τιμή που ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

 

LegoLego

Τα δανέζικα τουβλάκια έχουν χτίσει μία ολόκληρη γύρω από συλλέκτες. Όπως για παράδειγμα το πρατήριο της Shell από το '78 που κοστολογείται περίπου 1.550 ευρώ.

 

FurbyFurby

Τα σχόλια περιττεύουν για το ίσως πιο παράξενο κουκλάκι των 90s που κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί είχε τόση επιτυχία. Τιμή εκκίνησης τα 365 ευρώ.

 

 

Super Mario BrosSuper Mario

Όχι, όποια και όποια κασέτα αλλά η πρώτη κασέτα των Super Mario Bros που κυκλοφόρησε για το NES της Nintendo το 1985 και κοστολογείται σαν θησαυρός: 7,768 ευρώ.

 

Holiday Hero Buzz LightyearHoliday Hero Buzz Lightyear

Το Toy Story το 1998 άλλαξε μία για πάντα την ιστορία των animated pictures. Σήμερα χρειάζεται να δώσεις περίπου 365 ευρώ για αυτό το action figure.

 

 

Από: Esquire US


Κεντρική φωτογραφία © Unsplash

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος