Το κλασικό μπλε είναι το χρώμα του 2020

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα που θα καθορίσει τις τάσεις την επόμενη χρονιά.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 05 Δεκεμβρίου 2019

Ακολουθώντας την καθιερωμένη πια ιεροτελεστία για την ανάδειξη του χρώματος της χρονιάς, η Pantone ανακοίνωσε εκείνο που θα κυριαρχήσει στις τάσεις το 2020. Αυτό λοιπόν είναι το Classic Blue δηλαδή το κλασικό μπλε. Το Ινστιτούτο Pantone περιγράφει το χρώμα με αριθμό 19-4052 ως ελαφρώς πιο σκούρο από την πρωταρχική απόχρωση του μπλε, που παραμένει πάντοτε κομψό μέσα στην απλότητά του και ασφαλώς διαχρονικό.

Σύμφωνα με την Pantone, η σκιά του θεωρείται ταυτόχρονα comfort αλλά και συναρπαστική, φέρνοντας στο μυαλό όλων την εικόνα του ουρανού λίγο πριν το σούρουπο. Είναι μία απόχρωση που παραπέμπει άμεσα σε ένα κλασικό αντρικό κοστούμι ή σε ήρεμα νερά. Αποτελεί επίσης ένα χρώμα που ξεφεύγει από τους διεμφυλικούς και εποχιακούς περιορισμούς και αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους κάθε κοινωνικού στρώματος. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone) on

"Από το 1999 όταν και ξεκίνησε να ανακοινώνεται το χρώμα της χρονιάς, παρατηρήσαμε πόσο πολύ επηρεάζει τα τεκταινόμενα και τα trends σχεδόν σε κάθε τομέα. Στην αλλαγή της δεκαετίας, επιλέξαμε το Pantone 19-4052 Classic Blue καθώς είναι αναζωογονητικό, καθησυχαστικό και εμπνέει σιγουριά, δηλαδή στοιχεία που χρειάζονται στις καταστάσεις υψηλού άγχους του σημερινού κόσμου. Πρόκειται για ένα χρώμα που είναι καθολικά αποδεκτό και έχει επιρροή σε όλους τους ανθρώπους" ανέφερε η Laurie Pressman, Vice President του Pantone Color Institute.

Το κλασικό μπλε διαδέχεται το Living Coral, μία ζωηρή, αλλά ταυτοχρόνως ήσυχη απόχρωση του κοραλί χρώματος που ήταν το αντίστοιχο του 2019. Το franchise του Color of the Year ξεκίνησε το 1999, όταν το Cerulean Blue, μία ακόμη απόχρωση του μπλε είχε σηματοδοτήσει τις τάσεις στο ξεκίνημα του Millenium.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα