Μένουμε σπίτι, το βάζουμε σε τάξη όπως η Marie Kondo

Η γκουρού της οργάνωσης και της καθαριότητας και παρουσιάστρια του σόου του Netflix, Tidying Up with Marie Kondo, μάς δίνει τα φώτα της.

Γράφει: Esquire Editors 24 Απριλίου 2020

Καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο της Χρυσής Εβδομάδας στην Ιαπωνία, η κυβερνήτις του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε τους πρότεινε όσο είναι κλεισμένοι μέσα να παρακολουθούν τα βίντεο της Γιαπωνέζας γκουρού του συγυρίσματος Marie Kondo.

Η Κόικε, που της έχουν δοθεί έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, έχει ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για 12 ημέρες, ξεκινώντας από το Σάββατο.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι κάτοικοι του Τόκιο θα πλημμύριζαν τους δρόμους της μητρόπολης κατά τη Χρυσή Εβδομάδα, που φέτος πέφτει από τις 29 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, αλλά φέτος η Κόικε την έχει χαρακτηρίσει "Εβδομάδα του Μένουμε Σπίτι".

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για επτά επαρχίες συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο και της Οσάκα, το οποίο έδωσε στους κυβερνήτες των περιοχών αυτών την εξουσία να ζητήσουν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και από τις επιχειρήσεις να κλείσουν. Δεν προβλέπονται, ωστόσο κυρώσεις ή πρόστιμα στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις εκκλήσεις αυτές.

"Θα υπάρξουν κάποιοι που θα σκεφθούν ‘ΟΚ, ας συμμαζέψουμε’", δήλωσε η Κόικε, προσθέτοντας ότι η KonMari, γνωστή ως Marie Kondo, "θα δίνει συμβουλές για συγύρισμα" μέσω βίντεο.

Ποια είναι η Marie Kondo

Η Marie Kondo κατάφερε να γίνει διάσημη, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, διδάσκοντας την τάξη μέσω μιας συγκεκριμένης μεθόδου που ανέπτυξε (KonMari Method), η οποία βασίζεται στις ιαπωνικές αξίες και στόχος της είναι ζούμε με πράγματα που μας προκαλούν θετικά συναισθήματα.

Η ίδια ξεκίνησε σαν "tidying coach", προπονητής καθαρίσματος σε απλά ελληνικά, βοηθώντας ανθρώπους να συμμαζέψουν το σπίτι τους. Όταν οι πελάτες της πολλαπλασιάστηκαν τόσο, που έφτασε να έχει λίστα αναμονής για μήνες, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο και να παρουσιάσει τη μέθοδό της.

Το βιβλίο της "The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing" (η Μαγεία της Τακτοποίησης που αλλάζει τη ζωή) πούλησε πάνω από επτά εκατ. αντίτυπα, ενώ τον Ιανουάριο που μας πέρασε, έγινε εκπομπή στο Netflix με το όνομα "Tidying Up with Marie Kondo".

Αλλά δε σταματάει εκεί! Το Instagram της έχει πάνω από 3 εκατομμύρια followers, πέρυσι ήταν στη λίστα του Forbes με τις πιο πλούσιες γυναίκες, ενώ το περιοδικό TIME την τοποθετεί ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Από: thetoc.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.