Facebook και Instagram ετοιμάζουν online stores

Σε λίγο καιρό, οι ηλεκτρονικές βιτρίνες στα social media θα είναι γεγονός.

Σε λίγο καιρό τα online μαγαζιά θα είναι μία πραγματικότητα στον ψηφιακό κόσμο του Facebook και του Instagram, μέσα από νέα εφαρμογή που ετοιμάζει ο κολοσσός του Mark Zuckerberg και η οποία θα λειτουργεί μέσα στα ίδια τα apps. To Facebook Shops είναι σχεδόν έτοιμο και η λητή αλλά περιεκτική ανακοίνωση στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα about.fb.com μιλά από μόνη της.

Τι ακριβώς προσφέρει το Facebook Shops; Τη δυνατότητα να "κατασκευάσεις" ένα online store σε ελάχιστο χρόνο και καθόλου κόστος μέσα στον κόσμο του Facebook και του Instagram. Οι χρήστες-ιδιοκτήτες θα μπορούν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους επιλέγοντας το design της ηλεκτρονικής βιτρίνας ενώ αντίστοιχα οι πωλητές θα μπορούν να κάνουν tag στα προϊόντα που θέλουν να πουλήσουν live. Γενικά, θα υπάρχουν διάφορες διευκολύνσεις έτσι ώστε οι αγοραστές να βρίσκουν το όσο δυνατόν συντομότερα εκείνο που θέλουν. Άλλωστε ο χρόνος είναι χρήμα, είτε στο φυσικό είτε στο ψηφιακό περιβάλλον.

"Θέλουμε να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να διευκολύνουμε τους χρήστες ώστε να βρουν εκείνο που θέλουν να αγοράσουν. Αυτήν τη στιγμή, πολλές μικρές επιχειρήσεις περνούν δύσκολα, και εξαιτίας της καραντίνας και της πανδημικής κρίσης, όλο και περισσότεροι έμποροι θέλουν να μετατρέψουν τα μαγαζιά τους σε online stores" εξηγεί, σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Facebook.


Στο μέλλον, η εταιρεία του Mark Zuckerberg φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ψωνίζουν κατευθείαν από την ηλεκτρονική βιτρίνα μέσα από το περιβάλλον αυτών των instant messengers.


O πωλητής θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους πελάτες του μέσω WhatsApp, Messenger και Instagram Direct. Στο μέλλον, η εταιρεία του Mark Zuckerberg φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ψωνίζουν κατευθείαν από την ηλεκτρονική βιτρίνα μέσα από το περιβάλλον αυτών των instant messengers. Τέλος, ετοιμάζεται ένα σύστημα για bonus πόντους και πιθανές εκπτώσεις. Όλα αυτά, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους μήνες.


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος