Σε περίπτωση που δεν τον γνώριζες, το πρόγραμμα XX της Ferrari απευθύνεται στην πιο εκλεκτή και ως εκ τούτου κλειστή βάση των πελατών της. Κοινώς, σε ελάχιστους και εξαιρετικά προνομιούχους. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κάποια από τα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για την πίστα και λαμβάνουν μέρος σε αγώνες. 

Η Scuderia είχε παρουσιάσει αρχικά την 599ΧΧ και την FXX (στην οποία στηρίχθηκε ο σχεδιασμός της Enzo), για να ακολουθήσει η FXX K Evo. Όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με  V12 κινητήρα 6.200 κυβικών που αποδίδει 860 ίππους. 

Το αρχικό πλάνο της Ferrari ήταν να κατασκευαστούν μόλις 29 τέτοια αυτοκίνητα αλλά ο τελικός αριθμός της παραγωγής ήταν λίγο μεγαλύτερος, από το 2005 όταν και ξεκίνησε το project. Κάθε ένα από αυτά κοστολογείται στα $1.800.000 - ένα ποσό απολύτως δικαιολογημένο αν αναλογιστεί κάποιος πως μιλάμε για ένα αυθεντικό όσο και κομψό track beast.

Στο παρακάτω βίντεο θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε.


Διάβασε ακόμη για την Lamborghini Sian Roadster, τώρα και σε cabrio, το Peugeot VLV που ήταν ένα ηλεκτροκίνητο microcar στα χρόνια του πολέμου και τον πύραυλο εδάφους Ford Mustang Mach-Ε 1400.