Το πιο γρήγορο και δυνατό Wrangler είναι εδώ. Αυτό ακριβώς είναι το Rubicon 392, που αποτελεί την πιο πρόσφατη από τις προσθήκες στη γκάμα της Fiat Chrysler Automobiles, στην οποία ανήκει το brand Jeep. Από το επίσημο account της εταιρείας στο Instagram μάλιστα προέκυψε πλούσιο υλικό από το περιπετειώδες αν μη τι άλλο όχημα. 

Στην καρδιά του Jeep Wrangler Rubicon 392 υπάρχει ένας V8 βενζινοκινητήρα 6,4 λίτρων, που αποδίδει 470 ίππους και 637Nm ροπής (το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5''), με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων καθώς και με τη βοήθεια του προηγμένου συστήματος τετρακίνησης Selec-Trac.

Ασφαλώς, σε όλους τους τροχούς. Η μηχανή βασίζεται σε ένα μπλοκ κυλίνδρων χυτοσιδήρου και κεφαλές αλουμινίου, με δύο μπουζί ανά κύλινδρο, sodium-filled βαλβίδες εξάτμισης και πίδακες ψύξης λαδιού. 

Τα captions στο Instagram είναι άκρως κατατοπιστικά για τον χαρακτήρα του νέου Wrangler:  "Adventure with power," "Tomorrow, prepare to get dirty faster" και "Power you can see, hear and feel" είναι μόνο κάποια από αυτά. Το Jeep Wrangler Rubicon 392 είναι εφοδιασμένο με άξονες Dana 44, η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά επιπλέον 5 εκ. και "φορά" ειδικά ελαστικά σε τροχούς 17 ιντσών. 

"Γιατί δημιουργήσαμε κάτι τέτοιο; Προφανώς γιατί αυτό ήθελαν οι πελάτες μας.Υπάρχουν κάποια πράγματα που οι κάτοχοι των Wranglers θα έκαναν ούτως ή άλλως, οπότε είπαμε να ακούσουμε τα αιτήματά τους και να πορευθούμε προς αυτή την κατεύθυνση" ανέφερε σχετικά ο Scott Tallon, Βrand Μarketing Director της Jeep στις ΗΠΑ. 

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2021, όταν και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά - αρχικά θα διατίθεται αποκλειστικά στη βόρεια Αμερική.