Η Suzuki GSX1300R Hayabusa δεν είναι απλά μία από τις δημοφιλέστερες μοτοσυκλέτες όλων των εποχών αλλά ένα από εκείνα τα δίτροχα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στους δρόμους. Η ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγής της το 1999, με το μοντέλο να κρατά για σημαντικό διάστημα τον τίτλο του πιο γρήγορου (312 χλμ/ώρα) μέχρι να τεθεί όριο μέγιστης ταχύτητας από τους κατασκευαστές.

Γενικότερα, η Hayabusa θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο σημαδιακά μοντέλα τόσο της ιαπωνικής όσο και της παγκόσμιας βιομηχανίας μοτοσυκλετών.

Πλέον, έχοντας εσχάτως φτάσει στο σωτήριο έτος 2021, η Suzuki παρουσιάζει την τρίτης γενιάς Hayabusa, που πατά πάνω στα χνάρια των προκατόχων της, με το βλέμμα ωστόσο στο μέλλον των δύο τροχών.

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της ιαπωνικής εταιρείας προσφέρουν πια στους αναβάτες ένα όχημα με εξελιγμένες επιδόσεις και design, 190 ίππους και 150 Nm ροπής, με τελική ταχύτητα τα 299 χλμ/ώρα.

Suzuki
Suzuki
Suzuki

Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο επίπεδο του πλαισίου, εκεί όπου υπάρχει ένα ψαλίδι διπλής δέσμης αλουμινίου, με τη γεωμετρία ανάρτησης να έχει διατηρηθεί. Έχουν προσαρμοστεί επίσης νέας γενιάς φρένα Brembo και ειδικά ελαστικά Battlax Hypersport S22, που δημιουργήθηκαν για τις μέγιστες αποδόσεις.

Η Suzuki Hayabusa 2021 αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά τον Απρίλιο, με μία τιμή κοντά στα €22.000 - θα υπάρξει επίσης και μία συλλεκτική Special 100 Anniversary έκδοση, που θα παραχθεί σε μόλις 25 αντίτυπα.