Δεν είναι μυστικό πως ο Cristiano Ronaldo είναι λάτρης των εξωτικών supercars. Αυτό το γνωρίζαμε πολύ καλά. Απλά αυτή τη φορά θα προσθέσει στην ήδη ενδιαφέρουσα συλλογή του και μία από τις πιο σπάνιες (όσο και ακριβές) Bugatti που υπάρχουν. Μία Bugatti Centodieci -από τις συνολικά 10 που θα κατασκευαστούν- θα βρίσκεται σύντομα στην κατοχή του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Ένα άκρως συλλεκτικό αυτοκίνητο

Για τα υπερ-αυτοκίνητα της Bugatti δύο πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ: Το ότι είναι εξωφρενικά γρήγορα και πολυτελή και ότι η παραγωγή τους χρειάζεται αρκετό χρόνο. Για το πρώτο σκέλος δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Όσον αφορά το δεύτερο, μάθε πως κάθε τέτοιο μοντέλο κατασκευάζεται χειροποίητα στα HQ του Alsace – Molsheim. Και φυσικά αυτό επηρεάζει και το τελικό κόστος. 

Η Bugatti Centodieci αποτελεί φόρο τιμής στην  Bugatti EB110 από τις αρχές των 90s και ξεπερνά σε σπανιότητα ακόμα και τις Bugatti Chiron Super Sport 300 (30 μοντέλα) και Bugatti Divo (40 μοντέλα).

Οι επιδόσεις

Όσο για τις επιδόσεις αυτού του γαλλικού πολυτελούς πυραύλου εδάφους; Ο κινητήρας του αποδίδει 1600 (!) άλογα, η μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει είναι 390 χλμ/την ώρα ενώ εκείνο που πραγματικά ακούγεται εντυπωσιακό είναι η επιτάχυνση, αφού καταφέρνει να πιάνει τα 0-100 χλμ/την ώρα σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να προσφέρει τίποτα λιγότερο μιας και κοστίζει όχι μία αλλά περίπου οκτώ περιουσίες. Ιδιαίτερα, αν σκεφτεί κανείς ότι στην περίπτωση του Cristiano υπάρχουν αναφορές ότι η αγορά τελικά κόστισε περίπου €9.500.000 - η αρχική τιμή είναι τα 8 εκατ. Ευρώ. Ίσως, ο Πορτογάλος να ζήτησε κάποια extras.  

O Cristiano Ronaldo είναι ένας αθλητής που κατάφερε χρησιμοποιώντας κάθε μέσο (ατέλειωτη προπόνηση, τρομερές στερήσεις, επιστημονική διατροφή και εκγύμναση, σωστές επαγγελματικές κινήσεις, social media) να στήσει έναν μύθο για τον εαυτό του. Τα προσωπικά του ρεκόρ, οι αμέτρητες διακρίσεις και τα δεκάδες τρόπαια μιλούν από μόνα τους. 

Το ίδιο κάνει και το γκαράζ του, στο οποίο μεταξύ άλλων φιγουράρουν μία Ferrari F12tdf (που κατασκευάστηκε σε μόλις 799 κομμάτια και διαθέτει μαγικό σχεδιασμό, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει τον άγριο αγωνιστικό χαρακτήρα με την υψηλή αισθητική) και μία Rolls Royce Phantom (το κειμήλιο των 2,5 τόνων, 460 αλόγων κι ενός V12 κινητήρα 6,7 λίτρων που χρειάζεται μια περιουσία σε βενζίνη κάθε φορά που κάποιος ανοίγει τη μηχανή του).