Το κανάλι The Q του YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο για το πώς να κάνεις την ποδηλατάδα στον πάγο εφικτή και, την ίδια στιγμή, τρελά επικίνδυνη. Στην ουσία, σε αυτό θα παρακολουθήσεις έναν εντυπωσιακό άθλο της μηχανικής, την κατασκευή του "παγοδήλατου" (icycycle). Μία πιο ταιριαστή ονομασία του, βέβαια, θα μπορούσε να είναι "χαροδήλατο", εκ του Χάρου, μιας και μοιάζει με όχημα που θα μπορούσες να δεις σε φιλμ τρόμου. Επί του πρακτέου, πρόκειται για ένα πειραγμένο mountain bike που έχει μετατραπεί σε λειτουργικό όχημα με κυκλικά πριόνια αντί για ρόδες.

Η διαδικασία μεταμόρφωσης

Το The Q περιγράφει βήμα βήμα τη διαδικασία και δείχνει πώς το κανονικό ποδήλατο λύθηκε για να αντικατασταθούν τα λάστιχά του. Παρόλα αυτά, αρχικά οι λάμες αποδείχτηκαν... λάμες, δηλαδή πολύ κοφτερές, με τις νέες ρόδες να κόβουν τον πάγο και μετά από λίγο να σταματούν να τσουλάνε.

Η λύση δόθηκε με τη συγκόλληση μικρών μεταλλικών στοιχείων στην κοφτερή επιφάνεια των νέων ροδών έτσι ώστε να γίνουν λιγότερο κοφτερές και περισσότερο "τρακτερωτές".

Στο παρελθόν, το ίδιο κανάλι είχε δημοσιεύσει βίντεο που παρουσίαζαν και άλλες μετατροπές, εξίσου πρωτότυπες, όπως ενός ποδηλάτου με αθλητικά παπούτσια αντί για λάστιχα και ενός ακόμα που... περπατούσε.

Πώς να κάνεις το ποδήλατό σου παντός καιρού

Παρότι δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές μπορείς να κάνεις το να αλλάξεις τα λάστιχα του ποδηλάτου σου με κυκλικά πριόνια, υπάρχουν μερικές DIY αναβαθμίσεις που θα το καταστήσουν παντός καιρού.

- Αντικατάστησε την ταινία του τιμονιού, δύο φορές τον χρόνο. Θα προλάβεις θέματα όπως την οξείδωση, που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη όσο είσαι πάνω στη σέλα.

- Καθάριζε και πλένε συχνά το ποδήλατό σου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό κατά την αλλαγή εποχών όπως από τον χειμώνα στην άνοιξη, όταν το αλάτι και η λάσπη μπορούν να κάνουν ζημιά στον μηχανισμό, το χρώμα και την επίδοσή του.

- Λίπανε την αλυσίδα του. Το πετάλι θα κυλάει ομαλά και θα αποφύγεις καταστροφές όπως οι σπασμένες αλυσίδες.

Από: Esquire US