Ητιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ ανά λίτρο και η μετακίνηση με Ι.Χ έχει γίνει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Το Top Gear πάντα δίπλα στον καταναλωτή που θέλει να εξοικονομήσει χρήματα, παραδίδει απλά -και αρκετά περίεργα- μαθήματα για μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Ναι, είναι ένα σαρκαστικό άρθρο, αλλά, αν δεις τη μεγάλη εικόνα θα ανακαλύψεις αλήθειες.

Σκέψου σαν οδηγός αγώνων

Όλοι ξέρουν ότι η αγωνιστική γραμμή είναι ο ταχύτερος τρόπος να πάρεις μια στροφή. Είναι τόσο γνωστό όσο ότι τα αυτοκίνητα έχουν τιμόνι και ότι "οι κινητήρες κάνουν βρουμμμ" -εκτός αν είναι ηλεκτρικά.

> Διάβασε ακόμη: Όταν μία Ford Mustang ανέβηκε στο Empire State Building

Η σωστή γραμμή στη στροφή σημαίνει και περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας ανά λίτρο. Διότι αν διατηρείς σχετικά υψηλή ταχύτητα στις στροφές σημαίνει ότι σπαταλάς λιγότερο καύσιμο για να επιταχύνεις. Άλλωστε το πολύ φρένο είναι απλά η μετατροπή της "χρήσιμης" ταχύτητας σε άχρηστη θερμότητα.

iStock

Είναι γνωστό ότι τα πιο χαμηλά και ελαφρύτερα αυτοκίνητα α) είναι καλύτερα στο να διατηρούν υψηλή ταχύτητα μέσα στις στροφές και β) καίνε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με ένα μεγάλο και ανοικονόμητο οικογενειακό αυτοκίνητο.

> Διάβασε ακόμη: Μία βόλτα στο γκαράζ του Zlatan Ibrahimovic

Άρα για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα σύμφωνα με τον αλάνθαστο(not) οδηγό εξοικονόμησης καυσίμου του Top Gear, αγόρασε ένα MX-5 και γίνε Hamilton στις στροφές.

Η συνέχεια στο Top Gear