Τα όνειρα δεν βγαίνουν πάντα αληθινά και ορισμένες εταιρείες αυτοκινήτου, στην πορεία αυτής της μακράς ιστορίας που έχει γράψει η αυτοκίνηση, έχουν κατά διαστήματα, εμπιστευτεί λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε τα όνειρα των στελεχών τους. Κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος και της απήχησης του τελικού προϊόντος, υπήρξαν περιπτώσεις που έμενες με το στόμα ανοιχτό. Όχι με την καλή έννοια.

Weber Faster one (2008)

Ο Roman Weber είναι ένας από τους πρωτομάστορες αυτού του κόσμου στο "Όλο μέλι-μέλι και τηγανίτα τίποτα". Το 2007, παρουσίασε στο χλιδάτο Top Marques Monaco το Faster One. Ένα υπεραυτοκίνητο 900 ίππων με εξωτικά υλικά. Μια ελαφριά κατασκευή που είχε τη δυνατότητα να κινείται με 260χλμ./ώρα. Στα χαρτιά, γιατί ποτέ κανείς δεν το οδήγησε. Ο Weber ξεκίνησε την εταιρεία του με αντικείμενο τα ιατρικά εργαλεία.

Στην πορεία απέκτησε τεχνογνωσία στην κατασκευή parts υψηλών απαιτήσεων για τη F1 και το DTM, έτσι στην ανακοίνωση του Faster One ανέφερε τα καλύτερα. Ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά, σειριακά κιβώτια που άλλαζαν σχέσεις σε millisecond, 12πίστονες δαγκάνες σε κεραμικά φρένα.

Το Faster One που παρουσιάστηκε στο Πριγκιπάτο, δεν είχε τίποτα από όλα αυτά και το project εγκαταλείφθηκε αμέσως. Ίσως γιατί έμοιαζε με BMW Z4 έπειτα από αποτυχημένη εγχείρηση πλαστικού χειρουργού.

Η συνέχεια στο Top Gear