Τα ονόματα των σχεδιαστών που θα δεις στην παρακάτω λίστα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Tο ίδιο και τα αυτοκίνητα που σχεδίασαν. Ορισμένες από τις διασημότερες σχεδιαστικές πένες δημιουργούσαν οχήματα στα οποία το καλπάζον αλογάκι έδινε ξεχωριστή αξία, απλώς με την τοποθέτησή του πάνω τους, όμως αυτό δεν αρκούσε πάντα. Σε κάθε περίπτωση η έννοια του concept για την Ferrari είναι πολύ ιδιαίτερη, εξάλλου οποιοδήποτε από τα μοντέλα παραγωγής του Maranello θα μπορούσε να κάλλιστα να θεωρείται concept για μια ολόκληρη νέα γενιά supercars.

1966 - Ferrari 365P Berlinetta Speciale 

Παλιά στο Maranello, o Enzo όπως και να το κάνουμε, ήταν αφεντικό, κανονικό αφεντικό και όταν έλεγε κάτι, ήταν νόμος. Υπήρχαν όμως ορισμένοι που δεν είχαν πρόβλημα να παραβούν τους νόμους του Commentatore όπως ο Pininfarina και ο Luigi Chinetti Jr. Πιστοί στο όραμά τους λοιπόν οι σχεδιαστές δημιούργησαν την Ferrari 365 P Berlinetta Speciale.

> Διάβασε ακόμη: Ο Charles Leclerc και η πρόπονηση που τον οδήγησε στην κορυφή

Ένα κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο με V12 κινητήρα, συνταγή την οποία ο Enzo σιχαινόταν καθώς θεωρούσε πολύ επικίνδυνη και δυσκολοδήγητη. Το αυτοκίνητο είχε θέση οδήγησης στο κέντρο και, συμπτωματικά, δεν παρέμεινε ένα concept στις αποθήκες της εταιρείας, γιατί όταν το είδε ο Gianni Agnelli ζήτησε να του κατασκευάσουν δύο από αυτές για προσωπική χρήση.

1969 - Ferrari 512 S Berlinetta Speciale 

Τότε που ακόμη η αεροδυναμική βρισκόταν στο στάδιο της εξερεύνησης, ο Filippo Sapino, ένας φημισμένος σχεδιαστής της Ghia και υπεύθυνος για το ξακουστό Ford RS200, ανέλαβε να επαναφέρει στη ζωή μια κατεστραμμένη, σε ένα ατύχημα στην Μόντσα, Ferrari 312P. Το έκανε και  δημιούργησε αυτό το αιχμηρό Supercar για τον κινητήρα του οποίου οι απόψεις διίστανται.

> Διάβασε ακόμη: Η Ferrari SF90 Stradale της Kendall Jenner έχει πρόβλημα

Άλλοι υποστηρίζουν πως η Ferrari τοποθέτησε στο αυτοκίνητο τον εξάλιτρο V12 από την 612 Can-Am, άλλοι όμως κρίνοντας από κάποιες φωτογραφίες που το αυτοκίνητο μεταφερόταν σε φορτηγό, υποστήριξαν πως δεν είχε καθόλου κινητήρα. Ό,τι και αν συνέβαινε το συγκεκριμένο concept ήταν φυσικά πολύ ελκυστικό για την εποχή του. 

Η συνέχεια στο Top Gear