Στο Consumer Electronics Show 2022 στο Λας Βέγκας, το BMW Group παρουσίασε το BMW iX Flow με το E Ink, ένα μοναδικό όχημα που μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το χρώμα του αμαξώματός του με το πάτημα ενός κουμπιού. "Έχουμε ήδη εισαγάγει περαιτέρω βελτιώσεις για την τεχνολογία από την πρεμιέρα στην CES", ανέφερε η Stella Clarke, επικεφαλής του έργου BMW iX Flow. "Προηγουμένως, οι αλλαγές μεταξύ των χρωματικών μοτίβων γίνονταν μόνο με σταδιακή μετάβαση. Τώρα, τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου έχουν βελτιωθεί ώστε να επιτρέπουν στιγμιαίες μεταμορφώσεις, με αποτέλεσμα ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα".

Το BMW iX Flow συναντά τη νευροτεχνολογία

Με τη βοήθεια της brainboost, το BMW iX Flow συνδέθηκε απευθείας με τον εγκέφαλο των εκπροσώπων του rad°hub χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο (EEG), ο οποίος καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. "Τα χρωματικά μοτίβα του BMW iX Flow αντιδρούν στην εγκεφαλική δραστηριότητα και αντικατοπτρίζουν το επίπεδο δραστηριότητας", εξηγεί ο CEO της brainboost Philipp Heiler. "Όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε ηρεμία, οι αλλαγές των μοτίβων στο iX Flow γίνονται επίσης πιο ήρεμες και πιο ρυθμικές". 

Ένα ειδικό animation ενεργοποιούνταν εάν οι εκπρόσωποι κατάφερναν να διατηρήσουν αυτή την κατάσταση για αρκετά δευτερόλεπτα. Έτσι, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν σταδιακά τον εγκέφαλό τους υπό την καθοδήγηση των ειδικών της brainboost και με τη βοήθεια της νευροανάδρασης μέσω του iX Flow. Αυτό ωριμάζει τη γνώση σχετικά με το ποιες στρατηγικές λειτουργούν καλύτερα για να κλείσει κάποιος συγκεκριμένα τη δική του εγκεφαλική δραστηριότητα για χαλάρωση, π.χ. στην καθημερινή εργασιακή ζωή.

Η συνέχεια στο TopGear