Η McLaren Automotive, είναι μεταξύ των κατασκευαστών εξωτικών και υπεραυτοκινήτων που απέχουν από την προσπάθεια να προσφέρουν SUV υψηλών επιδόσεων. Αν θυμάσαι εδώ είχαμε αναφερθεί στις εταιρείες που δεν έχουν SUV στην γκάμα τους. Όμως φαίνεται ότι κάτι αλλάζει και για την ΜcLaren. Ας μην ξεχνάμε ότι ενέδωσε ακόμα και η Ferrari στον πειρασμό των SUV με την Purosangue.

Τι δήλωσε ο CEO της McLaren

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Michael Leiters, δήλωσε ότι η βρετανική μάρκα είναι ανοιχτή στο λανσάρισμα ενός SUV και διερευνά ενεργά τη μορφή που θα είχε ένα τέτοιο μοντέλο.

Ο Leiters, ο οποίος ανέλαβε CEO την 1η Ιουλίου μετά από θητείες ως επικεφαλής τεχνολογίας στη Ferrari και διευθυντής γραμμής προϊόντων στην Porsche, έχει οδηγήσει δύο υψηλού προφίλ οχήματα κοινής ωφέλειας στην αγορά: την Porsche Cayenne και πιο πρόσφατα την επερχόμενη Ferrari Purosangue.

"Πολύ ελκυστικός" χώρος τα SUV

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να μεγαλώσει η γκάμα της McLaren και να μην περιλαμβάνει μόνο supercars με κινητήρα στο κέντρο."Ανέπτυξα ένα SUV στη Ferrari", δήλωσε ο Leiters. "Ανέπτυξα ένα SUV στην Porsche, οπότε αγαπώ τα SUV. Αλλά δεν θα το κάνουμε για μένα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική αγορά. Εξακολουθεί να είναι και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Είναι πολύ ελκυστική ως τμήμα της αγοράς".

Η συνέχεια στο TopGear